Η έκκληση του Δημάρχου Αμφίπολης προς τους πολίτες: «Να μην στοχοποιούμε κανέναν μαθητή ή δημότη»


Το μήνυμά του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αμφίπολης, με τις ανακοινώσεις για αναστολή λειτουργίας σχολείων και τμημάτων στην περιοχή, έστειλε ο Δήμαρχος Στέργιος Φραστανλής.

Ο κ. Φραστανλής διευκρίνισε ότι το κλείσιμο ή μη των σχολικών μονάδων δεν είναι στην αρμοδιότητά του, παρά μόνο κατόπιν θετικής εισήγησης του Νομιάτρου και του ΕΟΔΥ για μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και πως καθημερινά καταβάλλονται προσπάθειες από τις Σχολικές Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, ώστε να ακολουθούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να παραμένουν ανοικτές όλες οι Σχολικές Μονάδες και όλες οι Υπηρεσίες στον Δήμο Αμφίπολης.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης απευθυνόμενος προς τους δημότες ζήτησε να μην στοχοποιείται κανένας μαθητής ή δημότης και αντίθετα να εκφράζεται η συμπαράσταση και να τίθενται στην διάθεση όλων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμφίπολης ανέφερε:
«Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι η πανδημία covid-19 που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη για έναν και πλέον χρόνο, δεν κάνει γεωγραφικές ή ηλικιακές εξαιρέσεις και μας αφορά όλους μας. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου ο Δήμος μας παρέμεινε ‘καθαρός’ από επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, από την Πέμπτη 4 Μαρτίου ανακοινώθηκαν επίσημα κρούσματα σε ελάχιστους μαθητές και πολίτες του Δήμου μας.
Η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της πανδημίας έχει επιδείξει υψηλή υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έχοντας άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον ΕΟΔΥ, την Υγειονομική Υπηρεσία της αντιπεριφέρειας Σερρών, την Πολιτική Προστασία, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και της οδηγίες της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αμφίπολης να συγκαταλέγεται πανελλήνια ως γεωγραφική περιοχή με ελάχιστα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.
Ο προγραμματισμός μας και η απόφασή μας ως Δημοτική Αρχή να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου και στις σχολικές Μονάδες εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνονται ως απολύτως ορθές , προστατεύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δημόσια Υγεία, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους Δημότες μας. Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες χρειάζεται ομοψυχία από όλους και σοβαρότητα και δεν είναι ορθό να εκφράζονται από κανένα Δημότη μας απόψεις και σχόλια μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Δεν στοχοποιούμε κανέναν μαθητή ή Δημότη μας, αντίθετα εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και είμαστε στην διάθεση όλων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας. Εξάλλου όποτε κρίθηκε απαραίτητο, κλήθηκε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιηθούν rapid-tests σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως έγινε και σήμερα στο Ροδολίβος. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα από την έναρξη της πανδημίας περισσότερα από 700 rapid-tests, με αριθμό θετικών λιγότερα των 10, που επιβεβαιώνει εμπράκτως την πολύ καλή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από το σύνολο των Δημοτών μας.
Ως Δήμαρχος Αμφίπολης θα ήθελα να επισημάνω ότι το κλείσιμο ή μη των σχολικών μονάδων δεν είναι στην αρμοδιότητά μας παρά μόνο κατόπιν θετικής εισήγησης του Νομιάτρου και του ΕΟΔΥ για μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και πως καθημερινά καταβάλλονται προσπάθειες από τις Σχολικές Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, ώστε να ακολουθούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να παραμένουν ανοικτές όλες οι Σχολικές Μονάδες και όλες οι Υπηρεσίες στον Δήμο Αμφίπολης.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση σε όλους τους μαθητές και στους οικείους τους καθώς και σε όλους τους Δημότες που βιώνουν την δύσκολη αυτή δοκιμασία και να επισημάνω για μία ακόμη φορά σε όλους τους Δημότες μας, μικρούς και μεγάλους να επιδείξουν ατομική ευθύνη και να τηρούμε όλοι πιστά τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •