Σέρρες: Οριστική λύση στο ζήτημα μετατόπισης αγωγών στο χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων

Οριστική λύση στο ζήτημα της μετατόπισης καταθλιπτικών και μεταφορικών αγωγών ύδρευσης εντός της κοίτης και πέριξ του χειμάρρου των Αγίων Αναργύρων δίνει η Δημοτική Αρχή Σερρών του Αλέξανδρου Χρυσάφη με μελέτη που ήδη έχει εκπονήσει η ΔΕΥΑΣ από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 2.190.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Παράλληλα με τη μετατόπιση θα γίνει και αντικατάσταση αγωγών μήκους 10χλμ. Που ορισμένα τμήματά τους μετρούν 50 χρόνια λειτουργίας.

Στόχος της ΔΕΥΑΣ είναι να χρηματοδοτηθεί το έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης ή οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο αλλά η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέρος της συγκεκριμένης παρέμβασης ακόμα και από ιδίους πόρους εφόσον απαιτηθεί.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος δήλωσε πως σκοπός της παρέμβασης είναι να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης βλαβών όσο και να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς συνέπειες πλημμυρικών φαινομένων και πρόσθεσε πως «θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα σε έργα που επιλύουν δια παντός ζητήματα που χρονίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών αποτελεί μέτρο ποιότητας ζωής».

Κοινοποίηση