Χρ. Μέγκλας προς ΥπΑΑΤ & Υπ. Ανάπτυξης: «Να βρεθεί λύσει για τις αδιάθετες πατάτες»

Επιστολή-διαμαρτυρία απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπυρίδωνα – Παναγιώτη Λιβανό για το θέμα που αφορά τα χωριά Βροντού και Ορεινή και έχει να κάνει με τις αδιάθετες πατάτες που βρίσκονται στις αποθήκες των παταταπαραγωγών. Η ίδια επιστολή εστάλη και στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κύριος Μέγκλας ζητά από τους Υπουργούς «να βρεθεί άμεσα μία λύση είτε για την πώληση των αδιάθετων ποσοτήτων είτε για την αποζημίωση των παραγωγών με ποσό που θα επαρκεί για τα έξοδα της καλλιέργειας της επόμενης χρονιάς και ενός μέρους του βιοπορισμού τους».

Αναλυτικά η επιστολή του κυρίου Μέγκλα

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βροντούς Σερρών για τη μη διάθεση του συνόλου σχεδόν της παραγωγής τους σε πατάτα λόγω της μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Η αδιάθετη ποσότητα, η οποία ανέρχεται σε περίπου 10.000 τόνους, παραμένει στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών της Άνω Βροντούς Σερρών και όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πώλησή της.

Η μη διάθεση των τεράστιων αυτών ποσοτήτων θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Άνω Βροντούς Σερρών, που στο σύνολο τους είναι πατατοπαραγωγοί. Οι παραγωγοί αυτοί εξαντλούν ήδη τα οικονομικά τους αποθέματα, καθώς οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν και να συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια τους επιβίωση.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε θερμά όπως βρεθεί άμεσα μία λύση είτε για την πώληση των αδιάθετων ποσοτήτων είτε για την αποζημίωση των παραγωγών με ποσό που θα επαρκεί για τα έξοδα της καλλιέργειας της επόμενης χρονιάς και ενός μέρους του βιοπορισμού τους.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •