Κοιτάμε Μπροστά: Μάρτυρες άλλης μιας φαρσοκωμωδίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Την Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή, η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» κάνοντας λόγο για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς όπως υποστηρίζει τα μικρόφωνα των συμβούλων παρέμειναν κλειστά και ο λόγος δινόταν από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά το δοκούν σε ότι αφορά το θέμα συζήτηση που αφορούσε το σχέδιο του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Κοιτάμε Μπροστά»

Για μια ακόμη φορά, μια συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης κατέληξε σε φαρσοκωμωδία. Η χθεσινή συνεδρίαση, η οποία δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα, είχε ως θέμα την παρουσίαση και τη συζήτηση σχετικά με το σχέδιο του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή. Ωστόσο, ούτε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου υπήρξε, όπως έχουν καταφέρει δεκάδες Δημοτικά Συμβούλια ανά την επικράτεια, ούτε ελεύθερος διάλογος επιτράπηκε, αφού τα μικρόφωνα παρέμειναν κλειστά και στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου να δίνει τον λόγο κατά το δοκούν.

Έτσι, όχι μόνο δεν επιτράπηκαν δευτερομιλίες στους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να απαντήσουν σε σχολιασμό των τοποθετήσεών τους, αλλά αφαιρέθηκε και ο λόγος από τον επικεφαλής της παράταξης Χρ. Γιαννούλη επί προσωπικού ζητήματος.

Η παράταξή μας καταγγέλλει τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των Περιφερειακών Συμβούλων, όπως και την υπονόμευση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το νέο νομοσχέδιο.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •