1η Γαλλο-ελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα- Στο «Erasmus+ 2020» το 3ο και 19ο δημοτικά σχολεία Σερρών


Το 3ο και το 19ο Δ.Σ. Σερρών, καθώς και το 1ο Δ.Σ. Πολυγύρου συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020 που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο «L’Europe pour s’ouvrir à la Citoyenneté et à l’Engagement par le Sport» (Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό).

Στο πρόγραμμα εμπλέκονται από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της Ε΄ δημοτικού που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα, οι οποίοι συνεργάζονται με συνομήλικους τους από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα το 3ο δημοτικό σχολείο συνεργάζεται με το ÉCOLE PRIMAIRE BOSNIÈRES, το 19ο, δημοτικό σχολείο με το ÉCOLE HAIE VIGNÉ και το 1ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου με το ÉCOLE PRIMAIRE LES VIKINGS. Και τα τρία σχολεία βρίσκονται στην πόλη Caen στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).

Οι εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας που είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση του προγράμματος, κα Ιασονίδου Φωστήρα για το 3ο δημοτικό και κα Μακρυπούλια Σταματούλα για το 19ο δημοτικό, καθώς και Χριστίνα Χατζηπαντελή για το 1ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου καθοδηγούν τους μαθητές τους σε συνεργατικές επικοινωνιακές δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα με τίτλο «Partageons tous ensemble la passion des jeux–Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Με αφορμή την 1η Γαλλο-ελληνική Ολυμπιακή εβδομάδα που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά αθλητές που έχουν διακριθεί σε αθλήματα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και να συνομιλήσουν μαζί τους στα γαλλικά με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

Παράλληλα διοργανώθηκε Αgora Pédagogique την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, όπου παρουσιάστηκαν από την Mme Carole MIGACZ, συνεργάτιδα Γαλλίδα καθηγήτρια στο ÉCOLE LΑ HΑIE VIGNÉ, που βρίσκεται στην πόλη Caen δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •