Απ. Αβδελάς & Κ. Μπούμπας: «Αναγκαιότητα στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου και δημιουργίας Αστυνομικού Τμήματος»


Την αναγκαιότητα στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου, στον Δήμο Παγγαίου και δημιουργίας Αστυνομικού Τμήματος, επισημαίνουν με κοινή ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, οι Βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδελάς και Σερρών Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι , κύριοι Υπουργοί ,
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από εκπροσώπους Εμπορικού Συλλόγου και Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων της Παραλίας Οφρυνίου, παρατηρείται περιορισμένη Υγειονομική κάλυψη σε αυτήν την περιοχή, ιδιαιτέρως, τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται ο πληθυσμός της περιοχής από την άφιξη εκατοντάδων τουριστών από τα Βαλκάνια. Επιπλέον, διαπιστώνεται παντελής έλλειψη αστυνόμευσης, η οποία φαίνεται εντονότερη κατά τους χειμερινούς μήνες, με συνέπεια να γίνονται συχνά διαρρήξεις σε κενά καταλύματα, τα οποία λειτουργούν την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς επίσης και σε κατοικίες ιδιοκτητών, που χρησιμοποιούνται ως παραθεριστικές.
Οι διαρρήξεις αυτές εκτιμάται ότι γίνονται από κατοίκους γειτονικής χώρας, οι οποίοι αυθημερόν εισέρχονται μέσω του Προμαχώνα, προβαίνουν στις λεηλασίες και επιστρέφουν στη χώρα τους ανεξέλεγκτοι.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.Προτίθεσθε στο Υπουργείο Υγείας να αυξήσετε την στελέχωση του Πολυδύναµου Περιφερειακού Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι, κατά τους θερινούς μήνες, αυξάνεται ο τοπικός πληθυσμός, λόγω αύξησης της εγχώριας αλλά και της εισαγόμενης τουριστικής κίνησης, ιδιαιτέρως από Βουλγαρία;
2. Διατίθεσθε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβετε πρόνοια ώστε να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα στην Παραλία Οφρυνίου, το οποίο θα έχει την ευθύνη αστυνόμευσης του δυτικού μέρους του Δήμου Παγγαίου και από το οποίο θα παρέχονται υπηρεσίες Τουριστικής Αστυνομίας, στα πλαίσια εφαρμογής της τουριστικής νομοθεσίας;».

Κοινοποίηση