Δρ Γιώργος Παυλάκης: “Το τρίτο κύμα πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και είναι ισχυρότερο”

«Το τρίτο κύμα πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και είναι ισχυρότερο. Η Ελλάδα έχει έναν μήνα ακόμη μπροστά της , στον οποίο θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και θα δούμε τις επόμενες ημέρες να αυξάνεται και ο αριθμός των θανάτων δυστυχώς», τόνισε ο Δρ Γιώργος Παυλάκης Γιατρός-Ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα το άνοιγμα του Τουρισμού στη χώρα μας και τα επιδημιολογικά δεδομένα  Η συζήτηση –εκπομπή 100% Tourism Destinations συντονίστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Demand Fairs & Media και τον Δημήτρη Βασιλείου επιχειρηματία γαστροτουρισμού και συνιδρυτή του Flatod 19

Στη συζήτηση πήραν μέρος μεταξύ άλλων ο Dr Γιώργος Παυλάκης και ο καθηγητής Δημήτρης Σαρηγιάννης καθηγητής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, οι οποίοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαϊου.

«Ελπίζουμε ότι το κύμα θα σταματήσει λίγο πριν το Πάσχα και με σταθερά , πολύ προσεκτικά βήματα θα πάμε στη θερινή περίοδο. Ο στόχος όλων μας είναι πώς θα μπλοκάρουμε το τρίτο κύμα. Δεν κατανοώ καθόλου αυτή την άποψη, ότι έχουμε κουραστεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Παυλάκης διευκρινίζοντας ότι ο ιος έχει μεταλλαχθεί και αντεπιτίθεται. «Στην ουσία βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία»

Τα στοχευμένα μέτρα.

Περισσότερα τεστ, καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους  αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έξυπνη διαχείριση των εμβολίων ,  εφαρμογή της τηλεργασίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό όπου είναι εφικτό είναι μερικά από τα απαραίτητα μέτρα που προτείνουν ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Δρ Γιώργος Παυλάκης.

«Οι συσκευές καθαρισμού του αέρα που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά μπορούν να μειώσουν το ιικό φορτίο από 50%-90% Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να οδηγηθούμε σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Πρέπει ωστόσο να έχουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό», τόνισε ο κ Σαρηγιάννης.

Κοινοποίηση