Πανεργατικό συλλαλητήριο στις Σέρρες (Φωτογραφίες)

Πανεργατικό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου στην Πλατεία Ελευθερίας, στις Σέρρες με τη συμμετοχή οκτώ σωματείων (Ένωση νοσοκομειακών ιατρών, Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου, Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑΣ, Επιτροπή εργαζομένων στον επισιτισμό, Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος γυναικών και Σύλλογος κινητικά αναπήρων).
Το συλλαλητήριο έγινε με αφορμή τον ένα χρόνο της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα με τους συμμετέχοντες να υπερασπίζονται τον τομέα της υγείας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Αναλυτικά τα αιτήματα των συμμετεχόντων
-Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο ιατρικό, υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό  τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.
-Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία. Συχνότερα διαλείμματα, καλός και επαρκής αερισμός των χώρων.
-Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση.
-Ενίσχυση των δημόσιων και δημοτικών δομών πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας για την ουσιαστική προστασία των ευπαθών ομάδων από την πανδημία.
-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
-Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •