Τ.Ο. Σερρών ΚΚΕ: «Να απομονώσει ο λαός τους φασίστες»


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πανό γυναικείας συλλογικότητας της πόλης των Σερρών, που τοποθετήθηκε με αφορμή την 8 Μάρτη, καταδικάζοντας την έμφυλη βία και το σεξισμό, κατέβηκε και αντικαταστάθηκε από ένα κρεμασμένο και καμένο κεφάλι κούκλας.

Η Τοπική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ καταδίκασε την ενέργεια και σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής:
«Καταδικάζουμε τη φασιστική αυτή ενέργεια καθώς επίσης τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της. Το ιδεολογικό βάθρο στο οποίο αυτή τοποθετείται, δεν είναι άλλο από τον φασισμό και το σύστημα που εκτρέφει αυτόν είναι ο καπιταλισμός. Είναι οι ίδιοι που βάλλονται κατά των μεταναστών και των προσφύγων, κατά των ΑμεΑ, κατά των Κομμουνιστών, κατά των εργατικών – λαϊκών αγώνων. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν το αστικό σύστημα που υποκρίνεται ότι προσπαθεί να τον περιστείλει.
Ο λαός οφείλει να πάρει θέση, απομονώνοντας τους φασίστες, παλεύοντας μαχητικά, συλλογικά και οργανωμένα απέναντι στο σεξισμό, στο ρατσισμό και σε κάθε μορφή διάκρισης που αναπαράγει ο καπιταλισμός.
Η πολύμορφη βία κατά των γυναικών που υπονομεύει τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματά της τρέφεται από το σάπιο αυτό σύστημα. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας είναι ο συλλογικός αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, ο αγώνας για μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών, των γυναικών των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, για μόνιμη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για κρατική χρηματοδότηση των Συμβουλευτικών Κέντρων και των ξενώνων κακοποιημένων γυναικών, για ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σταθούν οι γυναίκες στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν τη βία κάθε μορφής».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •