«Κορονο-ενισχύσεις» σε παραγωγούς καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας και σε βουβαλοτρόφους (Βίντεο)

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση παροχής ενίσχυσης στους παραγωγούς καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, οι οποίοι υπέστησαν απώλεια εισοδήματος λόγω covid-19, όπως τόνισε στη σημερινή της τοποθέτηση στη Βουλή, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

Η Σερραία Υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη αποζημίωση βρίσκεται σε ένα συνολικό πακέτο αιτήματος ενίσχυσης, που υπέβαλε το ΥΠΑΑΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά επίσης -εκτός από την πατάτα- στη στήριξη:
• της βουβαλοτροφίας,
• της υπαίθριας παραγωγής καρπουζιού mini & obla και
• της θερμοκηπιακής γεωργικής παραγωγής (εκτός Κρήτης)
συνολικού ύψους αιτήματος 26 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, που ετέθη το ζήτημα της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας η κ. Αραμπατζή οργάνωσε σειρά επαφών και τηλεδιασκέψεων με θεσμικούς φορείς και παραγωγούς, υποστηρίζοντας το αίτημά τους, όπως εκείνη που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου 2020 στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Αγροτικά Θέματα στην Π.Ε. Σερρών & Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ Σερρών κ. Νίκος Ρόιδος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Δράμας κ. Γιάννης Κεσκίνογλου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς κ. Βασίλης Μιχτσόγλου και ο Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς κ. Αναστάσιος Νικολάου.

Σημειώνεται τέλος ότι η κ. Αραμπατζή επιμελήθηκε προσωπικά την διεκπεραίωση της σχετικής πρότασης και τεκμηρίωσης του φακέλου του Υπουργείου, όπως προσωπικά επιμελήθηκε και τον σχετικό φάκελο για την αποζημίωση των βουβαλοτρόφων της χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στην περιοχή της Κερκίνης.

Κοινοποίηση