Λ. Αβραμάκης: «Το έργο της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου εντάχθηκε στο ΠΔΕ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»


Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή για την πρόοδο της υλοποίησης του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.740.000 € με Κωδικό Έργου 2019ΣΑΕ24700000, ΣΑΕ 247 το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με την υπ’ αρ. 51913/15.05.2019 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε:

«Τις προηγούμενες ημέρες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη του έργου της ‘Επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Σουλίου’. Προσωπικά εύχομαι την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση του νέου κτιρίου, καθότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για το Νομό και το Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ένα έργο που αποτελεί επένδυση στις επόμενες γενιές και στη μόρφωσή τους. Όμως, είναι αναγκαίο να μην αφήσουμε να ξεχαστεί ότι το έργο αυτό έθεσε ως προτεραιότητα στην ατζέντα της η προηγούμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και το ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφάλισε τη σχετική πίστωση. Το έργο αυτό, φέροντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα από τα πολλά αποτυπώματα που άφησε αυτή στην ελληνική κοινωνία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας σφαίρας, με την δημιουργία δημόσιων υποδομών που αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα κοινωνικών αγαθών, όπως είναι εν προκειμένω η δημόσια παιδεία.
Θα ήταν, λοιπόν, απαραίτητη μια σύντομη τουλάχιστον αναφορά στην απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, ώστε να έχει η κοινωνία μία πλήρη εικόνα για την πορεία του έργου. Το πολιτικό σύστημα έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώνει με ακρίβεια την κοινωνία και να λογοδοτεί σε αυτή. Γιατί έτσι οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού, έτσι ενισχύεται ο κοινωνικός ρόλος των θεσμών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη δημοκρατία μας, διαλύοντας τη συσσωρευμένη καχυποψία που υπάρχει στην κοινωνία».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •