Δήμος Σιντικής: Θεματικό πάρκο με αυθεντικές αναπαραστάσεις ηρώων και γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης (Φωτογραφίες)


Με έναν όμορφο και ιδιαίτερα καλαίσθητο τρόπο , σεβόμενος πάντα την ιστορία, θέλησε ο Δήμος Σιντικής να δώσει μια άλλη όψη στην πόλη του Σιδηροκάστρου, κοσμώντας την πλατεία και το Δημαρχείο με πρωτότυπες και αυθεντικές αναπαραστάσεις ηρώων και γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης, ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου και στα πλαίσια των δράσεων των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21.

Σε αυτή την ιδιαίτερη κίνηση και προσπάθεια αρωγός και συνεργάτης του Δήμου Σιντικής στάθηκε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μακαρίου, ο Πάτερ Παύλος Παπαδόπουλος , της ενορίας της Αγίας Παρασκευής , του οποίου το υλικό και οι εξαιρετικές αναπαραστάσεις της εποχής χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό, ώστε να κοσμήσουν κεντρικά σημεία, δίνοντας μια άλλη όψη στην πόλη του Σιδηροκάστρου.

Στο θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε στην πλατεία ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα για τις επόμενες 20 ημέρες, να περιηγηθεί ανάμεσα σε σημαντικές φυσιογνωμίες και επιφανείς ήρωες της εποχής, αποτυπωμένες σε τρισδιάστατη μορφή, αντλώντας πληροφορίες και στοιχεία για τις μάχες και τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση λαμβάνει χώρα λοιπόν στην έδρα του Δήμου Σιντικής καλώντας τους δημότες να την επισκεφθούν και να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και στα βάθη της ιστορίας.

Κοινοποίηση