Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Σε τροχιά υλοποίησης βαίνει η ανέγερση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα), του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέθεσε στην ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), να διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Σχολείου μαζί με 16 ακόμη σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 11η Μάϊου 2021.

Όπως είναι γνωστό το Μουσικό Σχολείο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 8 περίπου στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην Πολεοδομική Ενότητα Καπνικού Σταθμού – Επέκταση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις: (α) την A’ Φάση (Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος – Προεπιλογή), κατά την οποία θα υποβληθεί Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, από τους ενδιαφερόμενους και (β) τη Β’ Φάση (Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών – Αξιολόγηση – Ανάθεση), με την οποία θα ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης.

Η κατασκευαστική περίοδος σύμφωνα με τις μελέτες θα διαρκέσει δύο χρόνια και εφόσον η έναρξη ισχύος της κατασκευαστικής περιόδου του ΣΔΙΤ γίνει στις αρχές του 2022 τότε στις αρχές του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό αντικείμενο. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει τη λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη του σχολείου.

Η λειτουργία του εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την σχολική χρονιά 2024- 2025. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, καθώς η ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου είναι ένα εγχείρημα για το οποίο ο Δήμος μας δεσμεύτηκε και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές προκειμένου, αφενός να οικοδομηθεί το συντομότερο δυνατόν και αφετέρου να εξοπλιστεί με τις αναγκαίες – κατάλληλες υποδομές» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Κοινοποίηση