Δήμαρχος Αμφίπολης: «Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της ελεύθερης ζωής»


Το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου έστειλε ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής:
«Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, πέρα από κάθε άλλο τιμούμε την ελευθερία και την ορθοδοξία, δύο έννοιες συνυφασμένες με το ελληνικό έθνος. Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς τους ήρωες και αγωνιστές, αλλά και όσους παρέμειναν αφανείς, αλλά με αυτοθυσία, σθένος και δίψα για ελευθερία πολέμησαν έναν εχθρό που για σχεδόν μισό αιώνα τον κρατούσε κάτω από τα δεσμά του.
Η 25η Μαρτίου, δεν αποτελεί απλά μια μέρα μνήμης, αλλά μια μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της ελεύθερης ζωής. Οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της χώρας μας. Οφείλουμε να μη ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες και τις μάχες που έδωσαν όλοι αυτοί ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να μιλάμε γι’ αυτούς με υπερηφάνεια. Είναι χρέος μας να παραδειγματιστούμε από τις αρετές εκείνων των ανθρώπων, των ηρώων, και να διατηρήσουμε όλα τα αγαθά που σήμερα απολαμβάνουμε χάρη στον αγώνα τους. Χωρίς μεγάλη σκέψη και πολύπλοκα σχέδια, όπως ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ομολογεί, η μόνη τους έννοια ήταν η ελευθερία, και με βάση αυτή την υπέρτατη ανάγκη έπραξαν:
‘δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε ̟ως δεν
έχουμε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας ̟πόλεις… αλλά ως
μία βροχή έ̟πεσε σε όλους μας η ε̟πιθυμία της Ελευθερίας μας…όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάναμε την ε̟πανάσταση’
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Όλος ο Ελληνισμός από κάθε άκρη της γης, σήμερα, τιμά τους αγωνιστές, την νίκη της ελευθερίας, το ελληνικό σθένος, τη δύναμη της ανεξαρτησίας, την ορθοδοξία. Τα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης, πέρα από κάθε άλλη φορά, είναι αυτά που έχουν τη δύναμη να αναπτερώσουν το ηθικό μας και να μας προικίσουν με υπομονή και θάρρος ώστε να ξεπεράσουμε την δύσκολη κατάσταση που δημιούργησε εδώ και ένα χρόνο η πανδημία.
Ως Δημοτική Αρχή θα θέλαμε και είχαμε προγραμματίσει να εορταστεί η ημέρα αυτή με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τιμώντας τους ήρωες και τον αγώνα των προγόνων μας, δυστυχώς όμως η υγειονομική πανδημία και εφέτος δεν μας το επιτρέπει.
Εύχομαι σε όλους και σε όλες, από τα βάθη της καρδιάς μου, χρόνια πολλά!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ».

Κοινοποίηση