Δήμαρχος Ν. Ζίχνης: «Η Επανάσταση του ’21 παραμένει διαχρονική και επίκαιρη για εμάς τους Νεοέλληνες»


Το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο έστειλε ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης:
«Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια εορτάζουμε φέτος, την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, καθώς αποτελεί την αφετηρία της αναγέννησης του υπόδουλου έθνους μας.
Μαζί με την εθνική μας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την επανάσταση του λαού, για να υποδηλώσει ότι η χαρμόσυνη είδηση της σωτηρίας του ανθρώπου, διαμέσου της Γέννησης του Ιησού Χριστού, εξομοιώνεται με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.
Σήμερα, όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο ψυχής των Αθανάτων Ηρώων του 1821, οι οποίοι απέδειξαν ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα, η ισχυρή θέληση και η ομοψυχία μπορούν να αλλάξουν την ιστορική μοίρα ενός λαού.
Να γιατί η Επανάσταση του ’21 παραμένει διαχρονική και επίκαιρη για εμάς τους Νεοέλληνες…Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα ‘όσια και τα ιερά’ της πατρίδας μας, να καταπολεμήσουμε τη διχόνοια, κάνοντας πράξη την ομόνοια, την ενότητα και την αδελφοσύνη, για να οδηγήσουμε τη χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία.
‘Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία’.
‘Ζήτω το Έθνος’
‘Ζήτω η 25η Μαρτίου’».

Κοινοποίηση