Δ. Λιάτσος: Ουκρανία, Ρωσοτουρκικές σχέσεις και Ελλάδα- Πανδημία, Sputnik V και τουρισμός (Βίντεο)

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ρωσίας -Ουκρανίας, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος- διεθνολόγος Δημήτρης Λιάτσος από τη Μόσχα, μιλώντας στο e-perifereia.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καστώρη.

Ο κ. Λιάτσος τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε ειδικά γυμνάσια του Ρωσικού Στρατού στις δυτικές περιοχές, ούτε σχετικές μετακινήσεις, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Δύσης. Παράλληλα αποκάλυψε πως η διαφθορά στον ουκρανικό στρατό, έχει φτάσει σε σημεία που οι ουκρανοί εξαγοράζουν με 10.000 δολάρια, βεβαιώσεις ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν, χρηματίζοντας ανώτερους αξιωματικούς του στρατού του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις και το πως αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα.
Αναφορικά με την πανδημία ο κ. Λιάτσος σημείωσε πως όλο και περισσότερες χώρες της Δύσης στέφουν το βλέμμα τους στο εμβόλιο Sputnik V και παρατήρησε πως η Μόσχα έχει σχεδιασμό για την φαρμακευτική αντιμετώπιση του κορονοϊού σε συνδυασμό με ένα επικεντρωμένο σύστημα περίθαλψης.

Τέλος, οι Ρώσοι αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Δημήτρης Λιάτσος, καθώς το ρωσικό εμβόλιο, αναγνωρίζεται από τις Ελληνικές αρχές αναφορικά με τις τουριστικές επισκέψεις. Το γεγονός αυτό μάλιστα αναμένεται να τονώσει τον Ελληνικό τουρισμό που έχει πληγεί και αυτός από την πανδημία.

Πηγή: e-perifereia.gr

Κοινοποίηση