Κ. Μπούμπας: «Κτηνοτρόφοι ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις σε εταιρεία για νοθεία στην φέτα»


Την επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία για νοθεία στη φέτα ζητούν κτηνοτρόφοι, όπως αναφέρει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Στην ερώτησή του, αναλυτικά, ο κ. Μπούμπας αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σειρά αντιδράσεων υπήρξε στον κτηνοτροφικό κόσμο για ποσότητες λευκού τυριού, που πωλούνταν ως φέτα στην αγορά χώρας της Ε.Ε. και μάλιστα, με ευτελές αντίτιμο σε. Είναι η πρώτη φορά, όπως υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι, που θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την νοθεία. Μένει να δούμε, αν θα δημοσιοποιηθεί το όνομα της εταιρείας, όπως είχε δηλώσει η πρώην ηγεσία του Υπουργείου. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν, εφόσον, τελικά, η εν λόγω εταιρεία κριθεί ένοχη από την Δικαιοσύνη, την παραδειγματική της τιμωρία και τα πρόστιμα να μοιραστούν στους κτηνοτρόφους, με τους οποίους συνεργάζεται.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Θα μεριμνήσετε αναλόγως, προκειμένου, να επιβληθεί η μεγαλύτερη των σχετικών κυρώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, αν και εφόσον η εν λόγω εταιρεία κριθεί ένοχη από την Δικαιοσύνη για την ανωτέρω νοθεία, προς διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ‘ΠΟΓ/ΠΓΕ’, τα οποία διαφημίζουν την χώρα μας στο εξωτερικό, στηρίζουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και διασφαλίζουν υψηλές τιμές για τους παραγωγούς μας;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •