Παρουσία ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου η 80η Επέτειος από τη «Μάχη των Οχυρών» στο Οχυρό Ρούπελ (Φωτογραφίες)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκε στο οχυρό «Ρούπελ» για τη συμπλήρωση 80 ετών από τη «Μάχη των Οχυρών», όταν οι Ήρωες του Ελληνικού Στρατού καθήλωσαν τους εισβολείς Ναζί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με ηρωισμό, θάρρος και πνεύμα αυτοθυσίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές ΝΔ Σερρών, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος.

Νωρίς το πρωί, οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης και Υποδομών & Μεταφορών επισκέφθηκαν την πατρική οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής ΝΔ Σερρών Αναστάσιος Χατζηαβασιλείου έγραψε: «Σήμερα στο Ρούπελ, σε μια λιτή και σύντομη τελετή λόγω της πανδημίας, τιμήσαμε την ιστορία εκείνων που έγραψαν ιστορία το 1941. Τιμήσαμε τη μνήμη των ηρώων που αντιστάθηκαν λυσσαλέα στους εισβολείς. Η παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ήταν ιδιαίτερα τιμητική».

Από την πλευρά του, με γραπτή δήλωση ο βουλευτής ΝΔ Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίης έγραψε: «Αποτίσαμε σήμερα φόρο τιμής στα Οχυρά της αδούλωτης Ελληνικής ψυχής που έδωσε αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδας μας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •