Περιοδεία στη λαϊκή αγορά Σερρών από στελέχη του ΜέΡΑ25

Λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές, στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών έκαναν περιοδεία στην λαϊκή αγορά της πόλης των Σερρών, μοιράζοντας φυλλάδια του κόμματος και εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις που περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Η πλειοψηφία των αρνητικών διατάξεων παρά της υποσχέσεις του Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη παραμένουν όπως:
1. Η είσοδος από την ‘πίσω πόρτα’ των Εταιρειών (Νομικά Πρόσωπα) με ίδιο Κωδικό Αριθμό Δραστηριοποίησης, οι οποίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις Λαϊκές.
2. Θα χάνουν την Άδεια τους Επαγγελματίες και Παραγωγοί για 6 μήνες αν δεν κόβουν 3 αποδείξεις επιπλέον των προστίμων των 3.000 ευρώ που επιφέρουν οι 3 παραβάσεις. Έτσι γίνεται ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που τιμωρείται με στέρηση του μόνου εισοδήματος του για κάποια φορολογική παράβαση ανεξαρτήτως ποσού. Μάλιστα οι αποδείξεις δεν έχουν όριο ποσού και έτσι για τρεις αποδείξεις πενήντα λεπτών θα χάνουν την άδειά τους.
3. Κατάργηση των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών που συμμετέχουν οι Εκπρόσωποι των Πωλητών Παραγωγών και Επαγγελματιών απαξιώνοντας τα Σωματεία και τους Συλλόγους όπως και τις Ομοσπονδίες και επίσης κατάργηση της Εκπροσώπησής τους από παντού.
4. Κάθε πρωί Επαγγελματίες και Παραγωγοί θα δηλώνουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τις ποσότητες των προϊόντων που μεταφέρουν στην Λαϊκή και την Τιμή Εκκίνησης που θα πουλάνε.
Οι μοναδικές αλλαγές που έγιναν στις διατάξεις είναι ότι με κλήρωση θα δίνονται μόνο οι κενές ή οι προστιθέμενες θέσεις στις λαϊκές και όχι συνολικά οι θέσεις σε εμπόρους και παραγωγούς, όπως όριζε το αρχικό σχέδιο. Επίσης, εντός τριμήνου, μετά από διαβούλευση με τους φορείς των παραγωγών και πωλητών και συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και πωλητών. Το αρχικό νομοσχέδιο προέβλεπε άμεσο διαχωρισμό.
Τέλος προστέθηκε ακόμα ένα αρνητικό σημείο, δηλαδή η καθιέρωση ενός Δούρειου Ίππου επιφέροντας την πλήρη αλλοτρίωση των λαϊκών αγορών, επιμελώς ‘καλυμμένου’, κάτω από το φάσμα του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης, δηλαδή τη λειτουργία του delivery για τις λαϊκές αγορές με αποτέλεσμα αφενός να εκδιώξει τον αγοραστή σαν φυσική παρουσία από τον χώρο των λαϊκών αγορών και αφετέρου να τον μετατρέψει σε έναν πελάτη ενός μανάβικου, μιας γειτονικής φρουτεμπορικής και ακόμα καλύτερα στενό πελάτη των super market.
Το ΜέΡΑ25 στις Σέρρες και σε όλη την Ελλάδα συμπαραστάθηκε και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους μικροπωλητές των Λαϊκών Αγορών μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •