Γιατί το ΥΠΕΘΑ λέει «όχι» προς το παρόν στην παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδ/στρου-«Μπάχαλο» με το ιδιοκτησιακό καθεστώς;

Ένα «όχι» εισέπραξε ο Δήμος Σιντικής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου. Ο δήμος Σιντικής πολλάκις ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να του παραχωρηθεί το ακίνητο, προκειμένου να το αξιοποιήσει, ωστόσο για πολύ καιρό δεν υπήρχε επίσημη απάντηση.

Σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου μια ημέρα μετά το ρεπορτάζ που έκανε το Infonews24.gr σχετικά με το αναξιοποίητο κτίριο της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, ο δήμος Σιντικής με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει γνωστό ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2021 είχε κατατεθεί και πάλι αίτημα στο ΥΠΕΘΑ για παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, με οποιαδήποτε μορφή (ενοίκιο, χρήση κλπ) με την απάντηση του Υπουργείου στις 30 Μαρτίου να είναι αρνητική.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο αναδεικνύεται το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το οποίο δεν φαίνεται να είναι ξεκαθαρισμένο.

Συγκεκριμένα, στο  έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνονται τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι, σε συνέχεια του (β) σχετικού με το ακίνητο του θέματος και κατόπιν ενημέρωσης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου (Ταμείο Εθνικής Άμυνας-ΤΕΘΑ) στη παρούσα φάση δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση αυτού, λόγω εκκρεμοτήτων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για την επίλυση των οποίων έχουν αναληφθεί αρμοδίως οι απαραίτητες ενέργειες. Σαφώς σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί σε ενημέρωσή σας σε εύθετο χρόνο, αμέσως μόλις αρθεί η προαναφερόμενη δυσχέρεια αξιοποίησης του ακινήτου ενδιαφέροντός σας».

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΤΕΘΑ δεν παραχωρούν τέτοιου είδους ακίνητα, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους δήμους, φορείς και τοπικές κοινωνίες και τα αφήνουν αναξιοποίητα και ρημάζουν.

 

 

Κοινοποίηση