Να δοθεί το όνομα του Ιάκωβου Τσούνη σε δρόμο του Δήμου Σερρών ζητά η ΕΑΑΣ Σερρών


Να δοθεί το όνομα του εφοπλιστή και ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη σε δρόμο του Δήμου Σερρών, ζητά με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Νομού Σερρών Θόδωρος Στρίκος.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ.κ Αρχηγοί μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών,
Πήραμε το θάρρος να επικοινωνήσουμε, μαζί Σας, δια της παρούσης, προκειμένου να κοινωνήσουμε μια βαθιά επιθυμία των , 500 περίπου, Σερραίων Αποστράτων Αξιωματικών του Παραρτήματος μας!!
Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα απεβίωσε στο 401 ΓΣΝΕ ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα σε οικογένεια με 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.
Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισήλθε στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
Από τότε αρχίζει η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση.
Έγινε πανελλήνια γνωστός το 2020, όταν δώρισε σχεδόν όλη τη περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μόλις δύο μήνες πριν τον θάνατό του.
Η ενέργεια αυτού του Πατριώτη, σ αυτήν την πραγματικά δύσκολη εποχή που ο εξ Ανατολών γείτονας, ζητά ξανά από την πατρίδα μας “γή και ύδωρ”, έκανε την Ελλάδα να ξυπνήσει από τον λήθαργο της και εμάς τους Σερραίους να θυμηθούμε τον μεγάλο πατριώτη συντοπίτη μας Εμμ. Παππά, που κι αυτός, πρωτίστως, έδωσε την τεράστια περιουσία του στον αγώνα για την ελευθερία, επισφραγίζοντας,ως γνωστόν, την προσφορά με την ίδια του την ζωή και την ζωή των παιδιών του!!
Με οδηγό τα παραπάνω, και επικαλούμενοι τα πατριωτικά σας αισθήματα, θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ονοματοδοτήσετε μία οδό, εντός του Δήμου σας, ει δυνατόν στην έδρα του, με το όνομα αυτού του Εθνικού Ευεργέτου, πρωτοστατούντες στην χώρα!!
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ τον υποδειγματικό ΠΑΤΡΙΩΤΗ που μας δίδαξε ότι η προσφορά στην Πατρίδα δεν σταματάει με την ηλικιακή μας αποστρατεία.
Η δική του προσφορά ξεκίνησε στα 15 του και συνεχίζεται μετά τον θάνατό του.
Δικό μας χρέος, να διατηρήσουμε την μνήμη του άσβεστη και ιδιαίτερα τα συγκινητικά πιστεύω του, τα οποία μας θύμισε λίγο πριν την εκδημία του ότι: “Δίχως Πατρίδα ούτε ο πλούτος, ούτε η Δόξα, ούτε οι χαρές έχουν αξία”!!!
Πόσο σοφά και αληθινά τα λόγια του και μάλιστα αυτή την περίοδο των ποικίλων, γύρωθεν, προκλήσεων και ιδιαίτερα, όπως προαναφέραμε, εξ Ανατολών!!
Τον ευχαριστούμε θερμά, ο Ελληνικός λαός έχει χρέος να τον θυμάται και να τον ευγνωμονεί ισοβίως!!!».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •