Αλ. Χρυσάφης: «Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 36 εκατομμύρια για νέα έργα και υπηρεσίες σε 1,5 χρόνο»


Την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση 36 εκατομμυρίων ευρώ για νέα έργα και υπηρεσίες εξέφρασε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος που στους 18 περίπου μήνες αυτής δημοτικής θητείας εξασφαλίσθηκαν χρήματα στο Δήμο, όχι για συνεχιζόμενα έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά για καινούργιες εντάξεις σε αιτήματα χρηματοδότησης και σε αιτήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου, συνολικά 36 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι αποτέλεσμα και της ωρίμανσης που έγινε αυτό το διάστημα και γι’ αυτό επενδύσαμε και επενδύουμε σε μελέτες και ωριμάνσεις, γιατί είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να πετύχουμε αυτά τα χρήματα» επεσήμανε ο κ. Χρυσάφης.

Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τα 36 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται αναλυτικά από τις εξής «πηγές»:
▪ 5,5 εκατ.€ από την ΠΚΜ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα 1420,
▪ 2.612.000€ από το «ΦιλόΔΗΜΟΣ»,
▪ 660.000€ από το Πράσινο Ταμείο,
▪ 470.000€ από το ταμείο αλληλεγγύης,
▪ 4.864.000€ από τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων των Υπουργείων από έκτακτες χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις.
▪ 305.000€ από διάφορα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα,
σύνολο: 14.430.000€
▪ Κι αν σ’ αυτά έρθει και προστεθεί το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί μέχρι στιγμής στο «Αντώνης Τρίτσης της ΔΕΥΑΣ» που είναι 22.192.000€. έχουμε το ποσό των 36 εκατομμυρίων ευρώ που- όπως τόνισε ο κ. Χρυσάφης- «θα είναι στη διάθεση με έργα και υπηρεσίες στο Σερραίο πολίτη».

«Είμαι περήφανος γι’ αυτό που κάναμε μέχρι τώρα και έπεται συνέχεια. Το ‘Αντώνης Τρίτσης’ είναι μπροστά μας. Έχουμε εξασφαλίσει άλλα 18.300.000€ από το Τρίτσης και άλλα 9 εκατομμύρια από τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων για τις ώριμες προτάσεις. Συνολικά δηλαδή με αυτά που έχουμε έτοιμα και θα υποβάλλουμε και τα έχουμε εξασφαλίσει στην κατανομή, έχουμε ένα ποσό 64 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πάρα πολύ καλή η συνεργασία που έχουμε, αλλά αδικούν κάποιοι τον εαυτό τους όταν δεν γνωρίζουν τα βασικά πράγματα. Η συνεργασία φέρνει αυτά τα αποτελέσματα και η κοινή προσπάθεια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μην την αδικούμε και μην περνάμε άλλα μηνύματα στον κόσμο» υπογράμμισε τέλος ο Δήμαρχος Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •