Μειωμένη κατά 90% η κίνηση στο τελωνείο Προμαχώνα (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Επί ποδός είναι οι υπηρεσίες στο τελωνείο του Προμαχώνα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή Συνόρων Προμαχώνα Γιώργο Τομπουλίδη, από χθες η κίνηση είναι αυξημένη και με δεδομένο ότι από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί είναι κλειστά τα σύνορα για τους ταξιδιώτες, δημιουργείται ουρά εκατοντάδων μέτρων, αλλά η κατάσταση σιγά- σιγά εκτονώνεται και περνάνε οι άνθρωποι με τα τεστ που προβλέπονται.

Όπως δήλωσε ο κ. Τομπουλίδης, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως η κίνηση αυτών των ημερών δεν είναι η κίνηση που σημειωνόταν τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα άλλες χρονιές, όπως το 2019 οπότε σημειώθηκε στατιστικά η μεγαλύτερη κίνηση που παρατηρήθηκε ποτέ στον Προμαχώνα και η πτώση φτάνει ακόμη και το 90%.

Οι επισκέπτες πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικά μοριακά τεστ ή πιστοποίηση ότι έχουν ανοσία, ενώ οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι Έλληνες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα μέχρι τις 29 Απριλίου είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ.

«Από τις 29 και μετά, όπως συζητήσαμε και με τις Βουλγαρικές υπηρεσίες, θα σταματήσει αυτό και θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στη Βουλγαρία μόνο με το PLF» επεσήμανε ο κ. Τομπουλίδης.

Στο τελωνείο υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ από τις αρχές Μαΐου που θα «ανοίξουν» τα σύνορα και επειδή ο Προμαχώνας είναι πύλη εισόδου για την Ελλάδα, θα υπάρχουν καθημερινά τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα διενεργούν ελέγχους στους ταξιδιώτες, για να μην δημιουργούνται μεγάλες ουρές όπως πέρυσι.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •