Από τη Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 30 με 39- Ποια τα ποσοστά συμμετοχής στους εμβολιασμούς


Από τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και αμέσως την επόμενη μέρα, για όποιον δηλώσει, θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 θα γίνει στην συνέχεια και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Δίνεται όμως η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει και άλλες χώρες, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για αυτούς τους νέους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν. Τη μία μέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα, την άλλη μέρα να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται. Ένα fast lane.

Επίσης, επεκτείνεται και θα επεκταθεί και ο χρονικός ορίζοντας του εμβολιασμού εντός της μιας χρονολογικής μέρας, κοινώς θα γίνονται εμβολιασμοί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Και επίσης, θα γίνονται εμβολιασμοί και Σάββατα και Κυριακές.

Στις 24/4 ανοίγει η πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού στις ηλικίες 50-54 ετών

Χθες το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και οι εκπαιδευτικοί. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού 138.000 πολίτες και το Σάββατο 24 Απριλίου, υπενθυμίζεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Ποσοστά συμμετοχής ανά ηλικιακή κατηγορία

▪ Στους πολίτες άνω των 85 ετών, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 65,7% αν συνυπολογίσουμε και αυτούς που ήδη έχουν κλεισμένο ραντεβού.
▪ Στην ηλικιακή ομάδα 80-84, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 66% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.
▪ Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 68% και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.
▪ Στην ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και αναμένεται να εμβολιαστεί το 70,57% σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής.
▪ Στην ηλικιακή ομάδα 65-69, το 27% έχει εμβολιαστεί με μια δόση – είναι από τις τελευταίες ηλικιακές ομάδες που έχουμε ανοίξει – και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού.
▪ Στην ομάδα 60-64, το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού.

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •