Απ. Τζιτζικώστας: Ο Τύμβος Καστά υπογραμμίζει την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας (Βίντεο)

Στον Τύμβο Καστά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

Ο κύριος Τζιτζικώστας έκανε αναφορά και στον οδικό άξονα Αμφίπολη-Δράμα.

Σε ότι αφορά τον Τύμβο Καστά τόνισε: «Πέρα από το οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ο πρώτος φορέας που χρηματοδότησε την ανασκαφή του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Και σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτή που χρηματοδοτεί με ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ τόσο το έργα προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά όσο και τα έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια το μνημείο και η περιοχή να είναι επισκέψιμα για όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο».

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι: «Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη πέρα από ένα μοναδικό μακεδονικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος που υπογραμμίζει την ιστορικότητα και ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι και ένα μνημείο που θα παράξει πλούτο για τον τόπο μας».

Κοινοποίηση