Κ. Μπούμπας- Απ. Αβδελάς- Κ. Χήτας: «Να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων της γραμμής Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη»


Την ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι άμεσα τα δρομολόγια των τρένων της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, τονίζουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, οι Βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης», Σερρών Κώστας Μπούμπας, Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδελάς και Β’ Θεσσαλονίκης Κώστας Χήτας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο σιδηρόδρομος είναι λειτουργικός στη Θράκη, η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» δεν έχει ανακοινώσει, ακόμη, επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου, παρά μόνον στο τμήμα [Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο].
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΣΕ δήλωσε ότι, αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική γραμμή, εντός των χρονικών δεσμεύσεών του, στα τμήματα [Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη] και [Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο], που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Σερρών και στις Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου.
Επιπρόσθετα, σε συγκεκριμένα τμήματα της ως άνω γραμμής, όπως [Σερρών – Λευκοθέας, Πολύσιτου – Αλεξανδρούπολης] και [Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου], καταγράφηκαν πάνω από δέκα σημεία που έχρηζαν επεμβάσεων, ώστε να μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία ξανά η γραμμή. Εντούτοις, από την 1η Απριλίου, η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» επανέφερε σε κυκλοφορία μόνον τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1682 και 1683 στην γραμμή [Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο] και αντίστροφα.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην επανέναρξη των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» για την σιδηροδρομική γραμμή [Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη], κατόπιν της ως άνω ανακοινωθείσας πλήρους αποκατάστασης, των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου, της συγκεκριμένης γραμμής;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •