Ευαγ. Τανταλάκη για κορονοϊό: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως βαίνουμε προς αποκλιμάκωση της κατάστασης» (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Μείωση με τάση σταθεροποίησης διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού. Αυτή ήταν μία από τις διαπιστώσεις που έγιναν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας σύσκεψης των αρμοδίων παραγόντων και υπηρεσιών, για την εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη, την περασμένη εβδομάδα είχαμε 244 κρούσματα στο νομό Σερρών, ενώ μία εβδομάδα πριν, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 308.

«Είχαμε αρκετή μείωση και σταθεροποίηση. Αυτό είναι παρήγορο και αυτό που ειπώθηκε στη σύσκεψη είναι πως θέλουμε να πιστεύουμε ότι βαίνουμε προς αποκλιμάκωση της κατάστασης,» επεσήμανε η κ. Τανταλάκη, τονίζοντας- παράλληλα- πως παίζουν ρόλο και οι εμβολιασμοί που προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αλλά και τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Ωστόσο, η ίδια δεν «κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της» και παραδέχθηκε πως ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην εφαρμογή των μέτρων:
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πλήρως. Ίσως κουράστηκε ο κόσμος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιστορία δεν τελείωσε και πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Βλέποντας όλο αυτό που γίνεται, να κυκλοφορεί τόσος κόσμος έξω και να μην μπορεί να καθίσει κάπου, νομίζω ότι θα είναι καλό που θα ανοίξουν οι χώροι εστίασης, γιατί τα καταστήματα θα τηρούν τα μέτρα και ο κόσμος θα μπορεί να βγει».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •