Ποιο μέλος της ΚΕΔΗΣ χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» τα τηλεοπτικά σποτ για το Πάσχα


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), «φέρνει» ως θέμα σε συνεδρίαση, την προώθηση δράσεων ή μηνύματος, μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, έναντι αδράς- αναλογικά με τις δύσκολες, οικονομικά εποχές- αμοιβής κάποιες φορές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)», κλήθηκε να εγκρίνει τη δημιουργία και προβολή τηλεοπτικού μηνύματος για το Πάσχα, στους 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και 8 ιστοσελίδες του νομού.

Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός, ανέρχεται στο ποσό των 1.800€, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για ένα μήνα.

Εισηγούμενη η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, ανέφερε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα εξής: «Είναι απαραίτητη η προώθηση και προβολή τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος εν όψει του πασχαλινού εορτασμού. Η εν λόγω υπηρεσία θα περιλαμβάνει την παραγωγή τηλεοπτικού σποτ και την προβολή του στους 2 τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης μας, καθώς και καταχώρηση σε οκτώ (8) ιστοσελίδες για διάστημα 1 μηνός. Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 1.800,00 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.. Στον προϋπολογισμό της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., οικονομικού έτους 2021, που ψηφίστηκε με την υπ΄ αριθ.126/2020 απόφαση του Διοικητικού μας συμβουλίου και εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ. 706/2020 απόφαση της της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών, ο οποίος δημοσιεύθηκε νομίμως στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:Ω130ΟΛΜΠ-814), προβλέπεται σχετική πίστωση για τον σκοπό αυτό, και συγκεκριμένα ο Κ.Α. 02.00.6431 με την ένδειξη ‘Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων της Επιχείρησης’».

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων» και μέλος Παντελής Χράπας, δήλωσε ότι ψηφίζει αρνητικά, καθώς θεωρεί ότι «είναι πεταμένα λεφτά και δεν πρέπει να ξοδεύονται με αυτόν τον τρόπο».

Η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» και μέλος Αριάδνη Παπαφωτίου, δήλωσε ότι ψηφίζει αρνητικά, καθώς πιστεύει ότι η δημιουργία και μετάδοση τηλεοπτικού σποτ για το Πάσχα με παρουσίαση της επίδοσης των ποδηλάτων στα ωφελούμενα παιδιά με Voucher, δεν αποτελεί προβολή του έργου των ΚΔΑΠ και της ΚΕΔΗΣ, αλλά της Δημοτικής Αρχής.

Η κ. Ελένη Κατσαρίδου Μυστακίδου, μέλος, θεωρεί ότι είναι πολύ επικοινωνιακό να προβληθεί τηλεοπτικό σποτ με παιδιά, καθώς θα δώσει τόνο αισιοδοξίας και χαράς, που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΣΕΡΡΑΣ» και μέλος Σταλακτή Ηλιοπούλου, ενέκρινε την προβολή τηλεοπτικού μηνύματος με αναφορά στις δομές ΚΔΑΠ της επιχείρησης, καθώς πιστεύει ότι με αυτό το μήνυμα γίνεται η καλύτερη προβολή των δομών, κάτι που είναι πολύ θετικό μέσα σ’ αυτό το κλίμα του έντονου ανταγωνισμού και της αναστολής λειτουργίας των δομών λόγω της πανδημίας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)», ενέκριναν τελικά κατά πλειοψηφία τη δημιουργία και προβολή τηλεοπτικού μηνύματος για το Πάσχα, διάρκειας ενός (1) μηνός, συνολικού ποσού 1.800,00 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. στον Κ.Α. 02.00.6431 με την ένδειξη «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων της Επιχείρησης».
Οι κ.κ. Χράπας Παντελής και Παπαφωτίου Αριάδνη, μέλη, μειοψήφισαν.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •