Αθ. Μασλαρινός προς ΤΟΕΒ Νιγρίτας: «Ο Δήμαρχος Βισαλτίας θα είναι ευχαριστημένος όταν όλοι οι φορείς λειτουργούν υπεύθυνα σύμφωνα με τους νόμους»

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τον ΤΟΕΒ Νιγρίτας, στη διαχείριση των αγροτικών αποβλήτων και υπολειμμάτων, στις τοπικές κοινότητες Σησαμιάς, Λυγαριάς, Δημητριτσίου και Βέργης.

Μάλιστα η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση συνοδεύονταν από το ερώτημα του Προέδρου του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρη Χύτα αν ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός είναι ικανοποιημένος από αυτή την κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του τόπου μας, όταν πρόκειται για όφελος των πολιτών, άφησε, όμως, σαφείς αιχμές προσθέτοντας πως το έδειξε έμπρακτα και απέναντι στον κ. Χύτα, παρόλο που μέχρι και σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση του τί ακριβώς γίνεται με την δράση που επιχειρεί.

Ο κ. Μασλαρινός ανέφερε, παράλληλα, δύο λόγους για τους οποίους, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το κίνητρο του κ. Χύτα, για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από υδροληψίες με φυτοφάρμακα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Δημάρχου Βισαλτίας αναφέρονται τα εξής:
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ το κίνητρο του κ. Χύτα για δημοσιοποίηση φωτογραφιών από υδροληψίες με φυτοφάρμακα, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στο αίτημα του, να του παραχωρηθούν υδροληψίες του Δήμου Βισαλτίας, ώστε να προχωρήσει ένα πρόγραμμα συλλογής αποβλήτων στο ΤΟΕΒ Νιγρίτας, ο Δήμος βλέποντας θετικά αυτή την κίνηση, παρά κάποιους ενδοιασμούς, ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας του πρόσβαση στην Τερπνή, στο Φλάμπουρο, στο Πατρίκι και στον Αχινό.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, πρώτος από όλους τους Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία, ο Δήμος Βισαλτίας- και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο κ. Χύτας – προχώρησε στην περισυλλογή και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων – ρυπασμένων συσκευασιών από φυτοφάρμακα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/5/2020, στο οποίο για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων ‘Μαζί για τη Βισαλτία’ της κας Πλιάκου, ‘Δήμος Βισαλτίας – Πρωταγωνιστής’ του κ. Τζιάγκαλου, ο κ. Αγγελάκης και ο κ. Δουβίτσας ψήφισαν ‘Όχι’.
Ακόμη, όταν εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2021, για την καθυστέρηση του οποίου δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή, θα γίνει για ακόμη μία φορά η περισυλλογή των ρυπασμένων συσκευασιών από φυτοφάρμακα, από πιστοποιημένη εταιρία, γεγονός το οποίο γνωρίζει ο κ. Χύτας, καθώς προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
Εξάλλου τα σημεία που φωτογραφίζει αφορούν περιοχές ευθύνης του ΤΟΕΒ Δημητριτσίου με τον οποίο η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση.
Εμείς, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του τόπου μας, όταν πρόκειται για όφελος των πολιτών. Το δείξαμε έμπρακτα και απέναντι στον κ. Χύτα, παρόλο που μέχρι και σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση του τί ακριβώς γίνεται με την δράση που επιχειρεί».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •