Αρνάκι, κατσικάκι, αλλά και κοτόπουλο θα «πρωταγωνιστήσουν» στο Πασχαλινό τραπέζι (Βίντεο)

Αρνάκι και κατσικάκι θα είναι φυσικά, οι «πρωταγωνιστές» και το φετινό Πάσχα, αν και τα τραπέζια θα έχουν σαφώς λιγότερα άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν.

Όπως δήλωσε στο Infonews24 η ταμίας του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών Διαλεχτή Παυλάκη, η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι παραπάνω από ικανοποιητική, ενώ όσο πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, αυξάνεται περισσότερο.

«Το καταναλωτικό κοινό στηρίζει για μία ακόμη φορά τα Σερραϊκά κρεοπωλεία της γειτονιάς. Οι παραγγελίες δόθηκαν αρκετές μέρες πιο μπροστά φέτος και η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη. Τα κρεοπωλεία των Σερρών προσφέρουν και ποιότητα και πολύ καλές τιμές. Ο Σερραίος καταναλωτής στηρίζει πάρα πολύ την τοπική αγορά και ειδικά τους κρεοπώλες της γειτονιάς του, που με την σειρά τους προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα προϊόντων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παυλάκη.

Οι τιμές στο αρνάκι και κατσικάκι, φέτος θα είναι λίγο «τσιμπημένες», αλλά υπάρχει η εξήγηση, όπως υπογράμμισε η κ. Παυλάκη: «Δυστυχώς η τιμή φέτος ήταν λίγο αυξημένη, καθώς το Πάσχα των Καθολικών προηγήθηκε και δεν υπήρχαν πολλά αρνάκια και κατσικάκια. Οι Σερραίοι κρεοπώλες προσπαθούν να βρουν ντόπια αρνάκια και κατσικάκια».

Όσοι δεν «συμπαθούν» την καθιερωμένη μαγειρίτσα, υπάρχει πάντα και η εναλλακτική λύση του κοτόπουλου και στο κατάστημα της «Διαλεχτής» υπάρχει μεγάλη ποικιλία για το Πασχαλινό τραπέζι: «Είμαστε γι’ αυτούς που δεν τρώνε την καθιερωμένη μαγειρίτσα. Έχουμε μεγάλη ποικιλία σε κοτόπουλο για μαγκάλι, σχάρα, φούρνο, τηγάνι. Έχουμε και τσουρέκι αλμυρό που πρωτοτυπεί».

Σύμφωνα με την κ. Παυλάκη, τα μέτρα και οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής τηρήθηκαν στο ακέραιο τόσο από τους καταστηματάρχες, όσο και από τους καταναλωτές, ενώ έστειλε και τις ευχές της: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, με υγεία, ευτυχία και να βγούμε γρήγορα από το Γολγοθά του κορονοϊού. Του χρόνου ελεύθεροι όλοι».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •