Το παράδειγμα του π. Αναστάσιου του Ι.Ν. Αγίου Νικήτα Σερρών και η μνεία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου

Εντυπωσιασμένος από τον πατέρα Αναστάσιο, του Ιερού Ναού Αγίου Νικήτα Σερρών, εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου.
Ο κ. Καρίπογλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον π. Αναστάσιο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης από την πλευρά του ιερέα, της κατάστασης που βιώνουμε μέσα στην πανδημία.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου ανέφερε:
«Όσο υπάρχουν ιερείς όπως ο πατέρας Αναστάσιος στον ΙΝ Αγίου Νικήτα Σερρών , το κήρυγμα του οποίου παρακολούθησα μετά το τέλος της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η εκκλησία μας έχει μέλλον και προοπτική.
Ο συγκεκριμένος ιερέας , σε πείσμα μια μειοψηφίας που επιχειρεί να «θεολογοποιήσει» την πανδημία, περιέγραψε με ακρίβεια την κατάσταση που ζούμε.
Επέστησε την προσοχή των πιστών στο ζήτημα των μέτρων προφύλαξης.
Θύμισε το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που έφυγαν από τον συγκεκριμένο ιό.
Παρακάλεσε για μια μικρή ακόμη υπομονή μέχρι το τέλος αυτής της επώδυνης κατάστασης και έδωσε προοπτική και αισιοδοξία στους παριστάμενους.
Ενώ και στη πράξη , καθ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας και της Περιφοράς του Επιταφίου, έδωσε το παράδειγμα απαιτώντας την πίστη τήρηση των μέτρων που υιοθέτησε η Ιερά Σύνοδος.
Με τέτοιους λοιπόν ιερείς είμαστε περήφανοι που θέλουμε να λεγόμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί και να μετέχουμε στο πνεύμα των μεγάλων γιορτών της πίστεως μας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •