Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας στην καταγγελία του ΦΟΣ για την εγκατάλειψη αδέσποτων (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου πέρασαν σήμερα το απόγευμα, ο δημοτικός υπάλληλος της Ηράκλειας, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας Λευτέρης Στοΐλας, μετά τις καταγγελίες του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, πως ο πρώτος εγκατέλειψε τέσσερα σκυλάκια, σε περιοχή του όμορου Δήμου Σιντικής. Ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά τους ισχυρισμούς του υπαλλήλου πως λειτούργησε μετά από σχετική εντολή του Αντιδημάρχου. Παράλληλα, κατάθεση έδωσαν μία αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και εκπρόσωποι του συλλόγου «Φιλοσίντικες».

Μιλώντας στο Infonews24, ο κ. Λευτέρης Στοΐλας δήλωσε αρχικά πως μία κυρία από το Λιβαδοχώρι Ηράκλειας, εκλιπαρούσε τις τελευταίες ημέρες να πάρει ο Δήμος κάποια σκυλιά που είχαν εγκαταλειφθεί στην αυλή του σπιτιού της.

«Η κυρία αυτή υποστηρίζεται με οξυγόνο και είπε πως οι γειτόνισσες δεν μπορούν να της πάνε φαγητό. Της είπα να κάνει υπομονή 2-3 μέρες, ώστε να βρω το νόμιμο τρόπο για να πάρουμε τα σκυλιά και να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Χθες το βράδυ έκλαιγε και εκλιπαρούσε να τα πάρουμε. Σήμερα, μετά το δρομολόγιο που κάναμε στις Σέρρες, στον κτηνίατρο για στειρώσεις, είπα στον οδηγό να περάσει από το σπίτι της κυρίας και να δει τι ακριβώς συμβαίνει, να με ενημερώσει και αναλόγως να πράξουμε», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας, ο οποίος πρόσθεσε πως η άτυχη στιγμή ήταν πως ο ίδιος έπρεπε εκείνη την ώρα να βρίσκεται στο νοσοκομείο, προκειμένου να εμβολιασθεί και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί προσωπικά στο σημείο.

Ο κ. Στοΐλας συνέχισε την εξιστόρησή του:
«Είχα υπ’ όψιν μου ότι συγγενικό μου πρόσωπο έχει μία μονάδα έξω από το Βαμβακόφυτο και είχε ζητήσει να υιοθετήσει δύο σκυλάκια. Οπότε είπα ότι τα δύο θα τα πάμε εκεί και θα δούμε τι θα κάνουμε με τα υπόλοιπα. Στο δρόμο, αφού έφυγε για τη μονάδα, μου είπε ότι τις ημέρες του Πάσχα υιοθέτησε τελικά τα σκυλιά που ήθελε, οπότε ακυρώθηκε. Έτσι το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός Δήμου Ηράκλειας. Εκείνη την ώρα κι εγώ δεν λειτούργησα όπως θα έπρεπε, του είπα ότι αφού έχει τροφή μαζί του ο οδηγός, να τα αφήσει σε ένα σημείο που έχει νερό και να δούμε αύριο το πρωί τι θα κάνουμε. Έπεσε στην αντίληψη κάποιων ανθρώπων και εξελίχθηκε η ιστορία όπως εξελίχθηκε».

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας παραδέχθηκε το σφάλμα του, ενώ αναφέρθηκε και σε αυτούς που έκαναν την καταγγελία: «Καλώς έκαναν οι άνθρωποι που είδαν το περιστατικό, έκαναν την καταγγελία, ήρθαμε εδώ στην αστυνομία, ήρθε και μια φιλοζωική που κατά καιρούς συνεργαστήκαμε, δώσαμε καταθέσεις και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της. Δεν ήταν σωστή η κίνησή μας. Παρασύρθηκα συναισθηματικά από την κυρία που εκλιπαρούσε και ενημερώθηκα και για την κατάστασή της και από τον πρόεδρο του χωριού».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •