Τηρούνται τα μέτρα στο Δήμο Βισαλτίας μετά το «βαθύ κόκκινο»;- Τι απαντά ο Αθ. Μασλαρινός

Μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση πως ο Δήμος Βισαλτίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο», εξακολουθεί να επικρατεί «παγωμάρα» σε κάποιους, ενώ άλλοι μάλλον αδιαφορούν για το αποτέλεσμα και συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά.

Δεν είναι λίγοι οι δημότες που διαμαρτυρήθηκαν στο Infonews24, πως συμπολίτες τους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, ενώ οι φήμες για συναθροίσεις, κορονοπάρτι, κυρίως νέων, «πυροδότησε» ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, διαβεβαίωσε πως τα μέτρα τόσο στις υπηρεσίες, όσο και στη ΔΕΥΑ, τηρούνται στο ακέραιο, ενώ αναφερόμενος στην τήρηση ή μη των μέτρων από τους πολίτες τόνισε:
«Έξω είναι αλήθεια ότι βλέπουμε ανθρώπους κατά διαστήματα, οι οποίοι δεν συμπεριφέρονται όπως προβλέπεται από τους νόμους κι όπως ζητείται από τους ειδικούς. Ο καθένας για δικούς του λόγους. Δεν μπορώ να πω ότι έχω συναντήσει αρνητές. Περιστασιακά μπορεί να μην φορούν τη μάσκα επειδή πρέπει να πιουν έναν καφέ ή να καπνίσουν ένα τσιγάρο, όχι όμως κάτι μεθοδικά. Επομένως δεν μπορώ να πω ότι ως επί το πλείστον οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις οδηγίες. Πιστεύω ότι είναι ένα ‘καμπανάκι’, διότι είχαμε κάποιες καταγγελίες, κάποιες διαμαρτυρίες ότι γίνονται συναθροίσεις κυρίως νεαρών ατόμων σε δασικές περιοχές. Θέλω να πιστεύω ότι είναι φήμες όλα αυτά, διότι δεν έχει διαπιστωθεί εμπεριστατωμένα. Αν κρίνω από τα κρούσματα που μας έρχονται εμπιστευτικά ανά εβδομάδα, δεν είναι τόσα πολλά στο Δήμο μας. Ίσως όμως το ιικό φορτίο να προμηνύει κάτι χειρότερο και γι’ αυτό μας έβαλαν στο ‘βαθύ κόκκινο’. Θέλω να κάνω έκκληση στους νέους μας, οι οποίοι μέχρι σήμερα έδειξαν μια υπεύθυνη στάση, να μην επαναληφθεί, εάν έχει γίνει επαναλαμβάνω. Να προσέχουμε αρκετά, διότι το γεγονός ότι επιστρέφουμε σιγά- σιγά στην κανονικότητα, δεν σημαίνει ότι τελείωσε και ο ιός».

Ο κ. Μασλαρινός διευκρίνισε πως το επίπεδο αυξημένου κινδύνου δεν αλλάζει ουσιαστικά σε τίποτα από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «ωστόσο είναι ένα καμπανάκι που μας λέει ότι αν δεν προσέξουμε, αν δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, δεν ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα, κινδυνεύουμε να μπούμε σε ολικό κλείσιμο της κυκλοφορίας κι ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βισαλτίας, στα δύο εμβολιαστικά κέντρα που υπάρχουν στην περιοχή, Νιγρίτας και Μαυροθάλασσας, εμβολιάζονται περίπου 330 άτομα ανά ημέρα κι αυτός είναι ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός.

«Βέβαια έρχονται απ’ όλο το νομό, όμως οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν όλοι κάνουμε υπομονή και προσέχουμε, σε βάθος χρόνου, όχι πολύ αργά, θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας, τους συγγενείς μας, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που μας λένε οι ειδικοί. Δεν είναι αστεία τα πράγματα και πρέπει ο κόσμος να προσέχει περισσότερο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •