Αθ. Μασλαρινός: «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο- Όπου μπορούμε γίνεται αντικατάσταση» (Βίντεο)

Η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Βισαλτίας του Αθανάσιου Μασλαρινού και φυσικά τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, της οποίας είναι Πρόεδρος.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βισαλτίας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Αθανάσιος Μασλαρινός, εκτός από τα δύο μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει, αυτά της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε Νιγρίτα και Τερπνή και της σύνδεσης της αποχέτευσης με το βιολογικό καθαρισμό, σε όλο το δήμο εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των υδατοδεξαμενών, αντικατάστασης σωληνώσεων, δημιουργίας νέων αγωγών αποχέτευσης, προκειμένου να αναβαθμιστεί όσο γίνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Δεν είναι εύκολο, είναι μεγάλος ο δήμος, αλλά ξεκινήσαμε καλά και συνεχίζουμε με καλούς ρυθμούς» δήλωσε ο κ. Μασλαρινός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα των σωλήνων αμιάντου που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή, με τους πολίτες να ανησυχούν:
«Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο. Όπου μπορούμε γίνεται αντικατάσταση. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι τα οικονομικά της ΔΕΥΑ δεν είναι ιδιαίτερα καλά, όμως νομίζω ότι με τους ρυθμούς που προχωράμε γρήγορα θα βρεθούμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Σε κάποια χωριά σιγά- σιγά θα αντικατασταθούν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βισαλτίας, ο οποίος χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ανησυχίες των πολιτών:
«Οι πολίτες καλώς ανησυχούν και όλοι μας πρέπει να ανησυχούμε όταν υπάρχουν τέτοιες σωληνώσεις, όμως θέλω να τους καθησυχάσω λέγοντας ότι δεν σταματάμε καθόλου».

Έχει υποβληθεί μία πρόταση, περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την κατασκευή μίας υδατοδεξαμενής, όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι πηγές ανατολικά του Δήμου και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα, τουλάχιστον η ύδρευση με καινούριους αγωγούς, στην ανατολική Βισαλτία.
Κάτι ανάλογο προβλέπεται και για την δυτική, αφού στη Νιγρίτα και στην Τερπνή θα αντικατασταθούν με έργο που σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθεί, όπως και η σύνδεση με τον βιολογικό.

«Τα χωριά μας είναι 29, είναι πολύ μεγάλος ο δήμος. Σταδιακά και με μια προτεραιότητα σε σωληνώσεις με αμίαντο, σε αποχετεύσεις, καθαρισμό υδατοδεξαμενών για να πίνουν καθαρότερο νερό, σιγά- σιγά θα γίνουν όλα. Θέλει υπομονή. Μακάρι να μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα αμέσως και στα 29 χωριά» επεσήμανε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •