Άνοιγμα με μέτρα στήριξης ζητούν οι σχολές χορού

Την αγανάκτηση του ξεχασμένου από την κυβέρνηση κλάδου της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης εξέφρασε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, η πρόεδρος Συλλόγου Χορού Βορείου Ελλάδος, Μαρία Αθανασιάδου.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «οι ΚΥΑ βγαίνουν τελευταία στιγμή, Παρασκευή απόγευμα και εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε και να λειτουργήσουμε Δευτέρα».
«Ζητάμε», σημείωσε η κ. Αθανασιάδου, «άνοιγμα με μέτρα στήριξης, γιατί τον Ιούνιο υπολειτουργούμε. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα άνοιγμα με προδιαγραφές όπως άλλες επιχειρήσεις».

Τόνισε δε, ότι το χρονικό διάστημα της αναστολής φθάνει τους δέκα μήνες την ώρα που οι άνθρωποι του χώρου έχουν να καλύψουν πάρα πολλά έξοδα και ενώ δεν έλαβαν επίδομα, πέρα από την 7η Επιστρεπτέα.
Παράλληλα, εξέφρασε έντονη ανησυχία για το αν θα υπάρξει νέο κλείσιμο από τον Σεπτέμβριο καθώς και αγωνία για το τι θα αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του κλάδου τους θερινούς μήνες.

«Αγωνιούμε γιατί τα μέτρα, με τις επιστρεπτέες αυτή τη στιγμή μας υποχρεώνουν να δεσμεύσουμε το προσωπικό μας μέχρι τις 31/08. (…) Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε ένα προσωπικό τους θερινούς μήνες που υπολειτουργούμε… και οι υπάλληλοί μας δεν μπορούν να βγουν στο ταμείο ανεργίας με αυτή τη δέσμευση (…) Δεν μπορούμε όλοι να μπαίνουμε σε ενιαίο κανονισμό (…)» υπογράμμισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή της εδώ.

Κοινοποίηση