Σέρρες: Εταιρεία προέβη σε έγγραφη επίπληξη επειδή αρνήθηκαν να κάνουν υπερωρίες εργαζόμενοι


Του Ιωάννη Γιάντσιου
Δικηγόρος Σερρών
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση για τα εργασιακά (και ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα) αναφέρει ότι, για τις υπερωρίες θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου αν θα κάνει υπερωρία που τον προτείνει ο εργοδότης. Αν αρνηθεί ο εργαζόμενος δεν έχει καμία επίπτωση.

Πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο εταιρία με πάνω από 50 εργαζόμενους στο Ν. Σερρών ζήτησε από 10 εργαζομένους της να κάνουν υπερωρία. Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν και τότε η εταιρία προέβη σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ (;;) και τους «εκβιάζει να συμμορφωθούν»… καταλαβαίνεται σε τις ατραπούς οδηγούμαστε.. η οποία είναι η παρακάτω, που για ευνόητους λόγους προστασίας των εργαζομένων έχουν σβηστεί τα στοιχεία όλων. Στην διάθεση του καθενός τα έγγραφα.

Όπως καταλαβαίνεται οι εταιρίες με την ψήφιση του νόμου, θα «οργιάσουν» στην καταστρατήγηση του νόμου σε βάρος κάθε εργαζομένου που θα μπορούν πλέον και με τον νόμο, να ζητούν από τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες δίχως αμοιβή, παρά μόνο με ρεπό (για τις ώρες των υπερωριών) κι αυτό το ρεπό να το παίρνουν εντός 6μήνου!! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι….

Κοινοποίηση