Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες στο Στρυμονικό κόλπο για τον αγνοούμενο ψαρά

(Φωτογραφία από το σημείο: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης)

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά, στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ένα επαγγελματικό αλιευτικό, με δύο επιβαίνοντες, ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Κερδυλλίων, στο ύψος της Αρχαίας Αργίλου.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν στην ακτή Κερδυλίων μία 43χρονη ημεδαπή έχοντας τις αισθήσεις της, η οποία επέβαινε σε ανωτέρω σκάφος. Η 43χρονη ανέφερε ότι επί του Α/Κ σκάφους επέβαινε και ο 43χρονος ημεδαπός σύζυγος της, τον οποίο είδε να προσπαθεί να κολυμπήσει, μετά την βύθιση του σκάφους και έκτοτε αγνοείται. Στη συνέχεια η 43χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και από εκεί στο Νοσοκομείο Σερρών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας – Ιερισσού – Σταυρού και Θάσου και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α., πέντε (05) Α/Κ σκαφών, ενός ιδιωτικού σκάφους, ενός ιδιώτη δύτη και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδας ιδιωτών από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Εντωμεταξύ, τριμελές πλήρωμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με το διασωστικό σκάφος Rescue 1 συμμετέχει από νωρίς σήμερα το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.

Χθες συμμετείχε στις έρευνες και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα N. Καβάλας, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •