Σέρρες: Στον… κουβά τα σιντριβάνια των βιοκλιματικών αναπλάσεων- Εργασίες τύπου «γιοφύρι της Άρτας» για την αναβάθμισή τους (Φωτογραφίες)

Ήταν 13 Φεβρουαρίου 2020 όταν ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Σερρών, Γιώργος Νυχτοπάτης είχε δηλώσει ότι: «τέλος Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αισθητικής παρέμβασης στα σιντριβάνια των βιοκλιματικών αναπλάσεων». Σήμερα, ένα χρόνο μετά, 25 Μαΐου 2021 οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με τους κατοίκους τη περιοχής να ρωτούν για ποιο λόγο δεν λειτουργούν τόσο τα σιντριβάνια όσο και οι ανεμιστήρες. Να σημειωθεί ότι πέρσι για ένα χρονικά διάστημα μέσα στο καλοκαίρι τα σιντριβάνια λειτουργούσαν κανονικά αλλά πάρθηκε απόφαση να σταματήσει η λειτουργία τους γιατί είχαν δημιουργηθεί κάποια μικροπροβλήματα.

Τον Νοέμβριο του 2020 το δημοτικό συμβούλιο Σερρών είχε λάβει ομόφωνη απόφαση να υπάρξει συνεργασία μ’ έναν αρχιτέκτονα με την πρώτη εργασία να είναι η αισθητική αναβάθμιση των σιντριβανιών και η λειτουργικότητά τους. Αυτή τη στιγμή, πάντως τα σιντριβάνια και οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν.

Όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες έχουν απομακρυνθεί τα φθαρμένα μάρμαρα και ξεκίνησαν τώρα οι εργασίες αποκατάστασης και σύμφωνα με πληροφορίες του Infonew24.gr την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν.

Να θυμίσουμε ότι το έργο «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοικτών δημοσίων χώρων του δήμου Σερρών» έλαβε έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας Αγγελίδη και η χρηματοδότηση ήταν 3,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Περιβάλλον – αειφόρος ανάπτυξη.

 

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •