Σέρρες: Σε Λεωφόρο Αρχιστρατήγου Εμ. Παπά μετονομάζεται κεντρική οδός- Σύγχυση και προβλήματα «βλέπουν» δημοτικοί σύμβουλοι


Σε Λεωφόρο Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά θα ονομαστεί η προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες προς τιμήν του ήρωα της επανάστασης του 1821, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στη χθεσινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και τον θάνατο του Εμμανουήλ Παπά με μία σειρά από ενέργειες τιμούμε τον Αρχιστράτηγο του Αγώνα στη Μακεδονία και τον τοποθετούμε στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:
«Η ονοματοδοσία της κεντρικής οδού που ενώνει τον Δήμο μας με τον Δήμο Εμμανουήλ Παπά αποτελεί μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη απόδοσης τιμής στον Σερραίο ήρωα, που θυσίασε τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, στοχεύουμε να αναδείξουμε και να μεταμορφώσουμε την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής εισόδου της πόλης με σημαντικές παρεμβάσεις και έργα ανάπλασης στο πλαίσιο σχετικής πρότασης, που καταθέτουμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

Από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς στην πόλη των Σερρών υπάρχει ήδη οδός με το όνομα «Εμμανουήλ Παπά».

Το θέμα έθεσε πρώτος ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων» Παντελής Χράπας, ο οποίος τόνισε πως επειδή υπάρχει ήδη οδός Εμμανουήλ Παππά, θα μπερδεύεται αρκετός κόσμος και θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους επισκέπτες και πρόσθεσε την εκτίμησή του να μετονομαστεί η οδός στον Άγιο Δημήτριο.

Απαντώντας του, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποστήριξε πως η μετονομασία μιας οδού είναι σύνθετη διαδικασία και δημιουργεί τεράστια πρακτικά και ουσιαστικά προβλήματα η μετονομασία της οδού που είναι κι αυτή μεγάλη και αποτελεί έναν από τους δευτερεύοντες άξονες κυκλοφορίας στην πόλη.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων» Βασίλης Παπαβασιλείου πρότεινε να μπει το ουσιαστικό «λεωφόρος» για να γίνει ο διαχωρισμός, ενώ παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν προβλήματα ειδικά με το ταχυδρομείο

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΣΕΡΡΑΣ» Στέφανου Φωτιάδη, ο οποίος μάλιστα, τόνισε την ανάγκη να τύχει μέριμνας η υπάρχουσα οδός, να διανοιχθεί, να γίνουν απαλλοτριώσεις από τις εκπτώσεις των έργων.

Η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου κατέθεσε πρόταση για να γίνει απεμπλοκή από το θέμα της σύγχυσης με τις οδούς και να δοθεί το όνομα του Εμμανουήλ Παπά, στο πάρκο της πλατείας Εμπορίου.

Ο επικεφαλής της «Διάβασης Πεζών» Αντώνης Γεωργούλας δήλωσε ευθύς εξ αρχής πως δεν προτίθεται να ψηφίσει θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι αδιανόητο σε μία πόλη να υπάρχουν δύο τουλάχιστον οδοί με το ίδιο όνομα και πως μόνο προβλήματα θα δημιουργηθούν.
«Αν τιμήσουμε με άλλο τρόπο τον Εμμανουήλ Παπά θα είμαστε θετικοί» επεσήμανε ο κ. Γεωργούλας.

Επίσης αρνητικός ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλος Φαρμάκης, ο οποίος τόνισε το γεγονός των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν και πρόσθεσε:
«Έχουμε τιμήσει αρκετά τον ήρωα και δεν θα πρέπει να ‘ξεχειλώνουμε’ τις τιμητικές διακρίσεις γιατί χάνεται η ουσία όλων αυτών που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος».

Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Γεωργούλας, Παύλος Φαρμάκης και Παρθένα Χαραλαμπίδου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •