Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου

Τη σύμβαση για το έργο της ανακατασκευής της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο ανάδοχος Νικόλαος Καΐσίδης σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου στο Δημαρχείο Σερρών.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Πρόεδρος της «Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ ΟΤΑ» Δημήτρης Μερετούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Μήχος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Γούνας.

«Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται επιτυχώς μία μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε από την αρχή της θητείας μας για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην υλοποίηση ενός απαραίτητου έργου υποδομής για το Αυτοκινητοδρόμιο με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε έκτακτη επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών», επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου Νικόλαος Καϊσίδης τόνισε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως με στόχο το Αυτοκινητοδρόμιο να υποδεχθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο με μία καινούργια, ασφαλή και κορυφαίων προδιαγραφών πίστα.

Έκτακτη χρηματοδότηση 50.000 ευρώ από τον Δήμο Σερρών στο Αυτοκινητοδρόμιο

Στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ ΟΤΑ» για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών της κατά το διάστημα που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού προχωρά ο Δήμος Σερρών.

Την έκτακτη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ηέκτακτη χρηματοδότηση από τα κεφάλαια του Δήμου είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του Αυτοκινητοδρομίου, το οποίο έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημία εξαιτίας της πανδημίας.

«Η επιχορήγηση βάσει του άρθρου 23 του ν.4690/2020 αφορά αποκλειστικά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών που ανακύπτουν κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας και για όσο χρόνο αυτή διαρκεί. Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας ενισχύοντας οικονομικά το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •