Παρουσία της Φ. Αραμπατζή η καθέλκυση του ερευνητικού-αλιευτικού πλοίου «ΦΙΛΙΑ»

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του ερευνητικού-αλιευτικού πλοίου «ΦΙΛΙΑ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών – ΕΛΚΕΘΕ, οκτώ μήνες από την έναρξη των εργασιών μετασκευής του, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου 2021.

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της «κιβωτού της ωκεανογραφίας», όπως μπορεί να αποκαλείται πλέον το ερευνητικό σκάφος πολλαπλών αποστολών «ΦΙΛΙΑ», είναι αυταπόδεικτης σημασίας για την προώθηση των αλιευτικών, ωκεανογραφικών και οικολογικών ερευνών και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και την αειφορία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της αλιείας, της ιχθυοκαλλιέργειας.

«Στρατηγικής σημασίας και η ταυτόχρονη αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας, το οποίο αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα και μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί game changer στον τομέα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Προτεραιότητα άλλωστε του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η καταγραφή και αξιοποίηση των αλιευτικών δεδομένων από το ΕΛΚΕΘΕ και το ΙΝΑΛΕ, που συνεχίζονται απρόσκοπτα.
Θέλω να συγχαρώ το ΕΛΚΕΘΕ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τις συνέργειες, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον αρμόδιο Υφυπουργό για την Έρευνα και Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας – Christos Dimas.
Ενώνουμε δυνάμεις, αξιοποιούμε την επιστημονική γνώση, προστατεύουμε τις θάλασσες μας, επενδύουμε στο μέλλον» δήλωσε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.

Κοινοποίηση