Κ. Μελίτος: «Είχαμε και έχουμε αντιρρήσεις για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κορμίστα»

Την δική του τοποθέτηση για το θέμα της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κορμίστα του Δήμου Αμφίπολη παραθέτει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην δήμαρχος Αμφίπολης και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αμφιπολίτες Ενωμένοι» Κώστας Μελίτος.

Ο κύριος Μελίτος σημειώνει ότι «η εν λόγω έκταση είχε ζητηθεί και στο παρελθόν κατά την διάρκεια της δίκης μου δημαρχιακής θητείας για δημιουργία φωτοβοολταϊκού πάρκου, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε χωρίς να τεθεί θέμα στο δημοτικό συμβούλιο». 

Ο ίδιος τονίζει ότι ως δημοτική αρχή «αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ενεργειακή κοινότητα και να κατασκευάσουμε ένα ιδιόκτητο για τον Δήμο Φ πάρκο 3 MW σε καλλιεργούμενη δημοτική έκταση 55 στρεμμάτων στο Δόμηρο , για την ενεργειακή αυτάρκεια των αντλιοστασίων του Δήμου».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κυρίου Μελίτου:

«Δυστυχώς σε όλη την επικράτεια του νόμου Σερρών , πολλές και Μεγάλες δημόσιες εκτάσεις, σχεδιάζονται να μετατραπούν σε φωτοβολταϊκά πάρκα και ανεμογεννήτριες .και μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές περιβαλλοντικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ( Λίμνη Κερκίνης, σπήλαιο Αλιστρατης, Κορμιστα κλπ).
Δεν έχουν καμία σχέση τα μικρά ιδιωτικά φωτοβολταϊκά πάρκα των 0,5 MW σε εκτάσεις 10 στρεμμάτων με ένα πάρκο 60 MW σε έκταση 1000 στρεμμάτων και μάλιστα δασική , όχι καλλιεργήσιμη .
Η εν λόγω έκταση είχε ζητηθεί και στο παρελθόν κατά την διάρκεια της δίκης μου δημαρχιακής θητείας , αλλά το αίτημα απορρίφθηκε χωρίς να τεθεί θέμα στο δημοτικό συμβούλιο .
Τόσο εγώ, όσο και ο πρώην Αντιδημαρχος ΔΕ Κορμιστας κ. Γιαζιζης Ιωάννης είχαμε και τότε τις ίδιες αντιρρήσεις όπως και τώρα.
Έτσι αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ενεργειακή κοινότητα και να κατασκευάσουμε ένα ιδιόκτητο για τον Δήμο Φ πάρκο 3 MW σε καλλιεργούμενη δημοτική έκταση 55 στρεμμάτων στο Δόμηρο , για την ενεργειακή αυτάρκεια των αντλιοστασίων του Δήμου».
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •