ΚΚΕ Σερρών: «Ως εδώ! Σπάμε το φόβο στην πράξη-Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας»

Η Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ πραγματοποίησε χθες (29/5/2021), ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση ενάντια στην καταστολή με θέμα «ΩΣ ΕΔΩ! ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!». Από την εισήγηση αλλά και από τις τοποθετήσεις φίλων, οπαδών και συντρόφων παρουσιάστηκαν όλες οι μορφές καταστολής και βίας που εφαρμόζουν όλοι οι μηχανισμοί που υπηρετούν την αστική τάξη.

Στην ανακοίνωση η Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ σημειώνει:

«Από τις πιο αθέατες, όπως η ανεργία, η ακραία φτώχια, οι πλειστηριασμοί, η αδυναμία μόρφωσης, μέχρι την ωμή βία των συλλήψεων, των κακοποιήσεων, των κικαστικών διώξεων των εργαζόμενων, των απεργών, των διαδηλωτών, την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, της ελεύθερης λειτουργίας των συνδικάτων και την προσπάθεια χειραγώγησής τους ηλεκτρονικά, την προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου και τόσων άλλων.

Όλοι αυτοί οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Είναι πολιτική χάραξη, οδηγίες της ΕΕ που προσπαθεί να τις επιβάλει στις χώρες μέλη της προς διευκόλυνση του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων της. Χρέος της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, των αγροτοκτηνοτρόφων είναι να τους ανατρέψουν όπως κάνανε και στο παρελθόν αν δεν θέλουν να δουν τα παιδιά της δούλους του 21ου αιώνα.

Αν δεν θέλουν να συντριβεί κάθε δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα. Η οργανωμένη αντίσταση και πάλη, είναι η μόνη διέξοδος που οδηγεί στην κοινωνία χωρίς μονοπώλια, χωρίς καπιταλιστικό κέρδος στην κοινωνία του σοσιαλισμού»

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •