Σερραίοι αγρότες «έφαγαν πόρτα» από το Υπ. Υποδομών που είπε «όχι» σε αποζημιώσεις από πλημμύρες

(Φωτογραφία αρχείου)

Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί των Δήμων Βισαλτίας, Σερρών και Ηράκλειας, που ενημερώθηκαν πως δεν δικαιούνται αποζημιώσεων, από τις πλημμύρες της 4ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι μεγάλες πλημμύρες του Ιανουαρίου δημιούργησαν πολλά και σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, σε καλλιέργειες των Δήμων Βισαλτίας, Σερρών και Ηράκλειας.

Προκειμένου οι παραγωγοί να τύχουν γρήγορων αποζημιώσεων και να μην ταλαιπωρηθούν από τη μακροχρόνια διαδικασία των ΠΣΕΑ, βρέθηκε μία άλλη φόρμουλα. Οι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι αγρότες κατέθεσαν τις δηλώσεις τους, οι οποίες σε πρώτη φάση εγκρίθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Να, όμως, που υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υποδομών, δηλαδή του κ. Κώστα Καραμανλή, που έχει σχέση με τις οριοθετήσεις, «πέταξε» εκτός αποζημιώσεων το 70% των πληγεισών καλλιεργειών, υποστηρίζοντας πως εφόσον δεν επλήγησαν σπίτια ή σταβλικές εγκαταστάσεις, οι αγρότες δεν δικαιούνται αποζημίωσης και οι μόνες δηλώσεις που εγκρίθηκαν είναι της Μαυροθάλασσας και της Ευκαρπίας.

Οι Σερραίοι αγρότες είναι σε απόγνωση και ειδικά οι τευτλοπαραγωγοί, που μετά και το «φιάσκο» του επενδυτή, ευελπιστούσαν σε αποζημιώσεις, που θα τους βοηθούσαν τουλάχιστον να καλύψουν τα βασικά έξοδα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •