Δράσεις αφιερωμένες στην ημέρα περιβάλλοντος σήμερα στη Νιγρίτα


Με σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», ο Δήμος Βισαλτίας διοργάνωσε σήμερα, μία σειρά δράσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Την διοργάνωση των δράσεων ανέλαβαν η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες για μία πιο πράσινη και όμορφη Βισαλτία.

Το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο κύβο που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Βισαλτίας στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, οι πολίτες έριξαν τα πλαστικά καπάκια που συλλέγουν συμβάλλοντας στο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας.

Το απόγευμα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου. Σύλλογοι, Εθελοντικές Ομάδες και Πολίτες έδωσαν ραντεβού και αφού τους δόθηκαν σακούλες, γάντια και μάσκες συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής.

Το απόγευμα, στο Εκκλησάκι Αγίου Θωμά – Περιοχή Σφαγείων πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση με τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν από τον Μάιο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021, στην Δ.Κ. Νιγρίτας. Ο Δήμος Βισαλτίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποίησε τη δράση «Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο Δήμος ανέλαβε να φυτεύει ένα νέο δέντρο για κάθε νέα γέννηση που θα δηλώνεται στα μητρώα του Δήμου. Τα νεοφυτεμένα δέντρα θα υιοθετούνται από την οικογένεια του παιδιού αρχικά και μετέπειτα από το ίδιο το παιδί. Στόχος της δράσης είναι ο κάθε γονιός να γιορτάζει τον ερχομό του παιδιού του με μία πράξη που συμβολίζει μια νέα αρχή, οι νεαροί δημότες να αποκτήσουν “γερές ρίζες” στον τόπο τους και να ευαισθητοποιηθούν προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι δενδροφυτεύσεις βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας. Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί και στον υπόλοιπο Δήμο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •