Σακούλες ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό μοίρασε στους μαθητές η δημοτική αρχή Αμφίπολης

Αυτό είναι το σύνθημα του ΟΗΕ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, ενεργειακής μετάβασης, πράσινης οικονομίας σε όλο τον πλανήτη.

Την έννοια της αποκατάστασης της βλάβης που έχει προκληθεί στον πλανήτη, τονίζει φέτος ο ΟΗΕ, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μαζί όμως θέτει δύο ακόμα άξονες, αυτόν της φαντασίας και αυτόν της δημιουργίας και καλεί τους πολίτες όλης της υφηλίου να φανταστούν ξανά, να δημιουργήσουν ξανά και να αποκαταστήσουν τη φύση γύρω τους: Reimagine, recreate, restore!

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας, να ζωντανέψουμε τους κήπους μας, να αλλάξουμε τη διατροφή μας και να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις ακτές. Εμείς είμαστε η γενιά που θα συμφιλιωθεί με τη φύση. Ας ενεργοποιηθούμε, χωρίς να ανησυχούμε. Ας είμαστε τολμηροί, όχι διστακτικοί», μας καλεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο ΟΗΕ.

Με αυτές τις σκέψεις παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ροδολίβους ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Χαρισιάδης, ο Δ/ντης του Δημοτικού σχολείου και πρόεδρος της Α/βάθμιας εκπαίδευσης Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδολίβους Ιωάννης Στρατής μοιράζοντας υλικό ενημέρωσης και σακούλες ανακύκλωσης στους μικρούς μας μαθητές, προτρέποντάς τους να συμμετέχουν με μεγαλύτερο ζήλο στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο «πράσινο και οικολογικό» περιβάλλον.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •