Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για τη σύλληψη άνδρα στη Βισαλτία για εμπρησμό από πρόθεση


Ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, στα Θερμά Βισαλτίας, εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, που ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα ως υπαίτιου πρόκλησης εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σερρών, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Τ.Κ Θερμών Βισαλτίας Σερρών. Για τα ανωτέρω περιστατικά, ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές».

Να υπενθυμίσουμε πως η φωτιά που έβαλε ένας 80χρονος στα Θερμά του Δήμου Βισαλτίας για να κάψει ξερά χόρτα εντός οικοπέδου, είχε ως αποτέλεσμα να καούν πολλά στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή, αφού η φωτιά ξέφυγε της προσοχής του ηλικιωμένου και λόγω του αέρα που έπνεε στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατέκαψε 25 στρέμματα αθέριστων σιτηρών, 1,5 στρέμμα αμπελοκαλλιέργειας, 150 δέντρα ελαίων και 6 στρέμματα ξερά χόρτα, ενώ κινδύνευσε και μία κτηνοτροφική μονάδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 14:00 το μεσημέρι και αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, προκειμένου να κατασβήσουν την φωτιά.

Ο ηλικιωμένος άντρας συνελήφθη από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ακολούθησε η απολογία του κατηγορουμένου και κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος.

Κοινοποίηση