Ο Γ. Μανέττας μιλάει για το πρώτο του μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο «Ο Λύχνος»


O συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γιώργος Μανέττας, από τη Ρόδο, μιλάει για το πρώτο του μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο «Ο Λύχνος», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Για ποιο λόγο επιλέγεις συγκεκριμένα τη συγγραφή μυθιστορημάτων της κατηγορίας φαντασίας;

Η λογοτεχνία του φανταστικού με γοήτευε πάντα, κυρίως γιατί ό,τι στην πραγματική μας ζωή μοιάζει ανέφικτο, σ’ αυτήν γίνεται εφικτό. Με τη φαντασία μπορώ να πλάσω τον κόσμο και τα πλάσματα που θέλω και να τους δώσω τη μορφή και τις ιδιότητες που θέλω. Με τη φαντασία το μυαλό μου ταξιδεύει και πλάθει εικόνες.

Πόσο δύσκολο είναι να γράψει κανείς ένα μυθιστόρημα;

Από τη στιγμή που κάποιος καταφέρει να βρει τον χρόνο, να τον οργανώσει και κυρίως να πιστέψει στην ιδέα που θέλει να αποτυπώσει στο χαρτί, το εγχείρημα της συγγραφής, παύει να είναι τόσο δύσκολο. Ακόμη μία προϋπόθεση για τη συγγραφή, αποτελεί η αγάπη για ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. Συγγραφή και ανάγνωση πάνε πάντα μαζί.

Πες μας δυο λόγια για τον Λύχνο.

Ο Λύχνος είναι ένας πλανήτης που βρίσκεται σε ένα μακρινό σύμπαν από το δικό μας και που η μια του πλευρά φωτίζεται μόνιμα από έναν αστέρα, τον Ανέσπερο και η άλλη βρίσκεται μόνιμα στο σκοτάδι. Εκεί διαδραματίζεται και η ιστορία του βιβλίου, που σκοπό έχει τη σωτηρία του πλανήτη από την κυριαρχία του σκοτεινού άρχοντα Κραταιού. Ο πρωταγωνιστής μου, ο Επίλεκτος, ένας άντρας με αμνησία που βρίσκεται ξαφνικά στον Λύχνο, καλείται σύμφωνα με μια προφητεία να απελευθερώσει τον πλανήτη, με αντάλλαγμα να πάρει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του, αλλά και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με μοναδικό του όπλο και πυξίδα έναν φωτεινό κρύσταλλο και για συντροφιά του ένα κορίτσι, μια γάτα κι έναν μυστηριώδη άντρα, ξεκινά για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή μέσα στο σκοτάδι και το μυστήριο, όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με το όνειρο και η λογική με την παράνοια. Εκεί, στα πιο σκοτεινά σημεία του πλανήτη, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο Επίλεκτος, για να κερδίσει τη σωτηρία του, θα αναγκαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους χειρότερους φόβους του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει διλήμματα και να υπερβεί εμπόδια.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στους αναγνώστες με το βιβλίο σου;

Στο πρόσωπο του Επίλεκτου ο καθένας μας βλέπει τον προσωπικό του αγώνα για απελευθέρωση από τις φοβίες και τα άγχη του. Μέσα από την πορεία μας στον δικό μας «Λύχνο», μαθαίνουμε να αγαπάμε τόσο τη φωτεινή, όσο και τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας και να ζούμε αληθινά και ευτυχισμένα.

Πού μπορεί να βρει κανείς το βιβλίο σου;

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (ebook) και μπορεί να το παραγγείλει κανείς ηλεκτρονικά από τη σελίδα του εκδοτικού:
https://fylatos.com/shop/%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%82/ , και σε όλα τα μεγάλα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

Ετοιμάζεις κάποιο νέο μυθιστόρημα;

Βρίσκομαι ήδη σε διαδικασία συγγραφής ενός νέου μυθιστορήματος φαντασίας, με θέμα αντλημένο από τον κόσμο των νεραϊδών, που συμβαίνει παράλληλα ανάμεσα σε δύο κόσμους: Τον δικό μας και των νεραϊδών.

Σ’ ευχαριστώ για τη συνέντευξη κι εύχομαι το βιβλίο σου να είναι καλοτάξιδο.

Εγώ σας ευχαριστώ.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •