Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα τα φροντιστήρια- Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές από την Τρίτη- Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο


Η μείωση του ιικού φορτίου που απεικονίζεται στους δείκτες επιτρέπει στην παρούσα φάση, νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου:

▪ Η απαγόρευση κυκλοφορίας, το curfew επεκτείνεται κατά μια ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στην 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί, όπως και σήμερα, μέχρι τις 5:00 το πρωί.
▪ Θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
▪ Επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.
▪ Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος, από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Θυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.
▪ Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονα παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου:

▪ Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθηση των ΑΕΙ.
▪ Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια, με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας, υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self test, μία φορά την εβδομάδα, για όλους τους συμμετέχοντες και για εκπαιδευτικούς, δηλαδή, και για μαθητές.

Από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

▪ Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
▪ Στις λαϊκές αγορές, πλέον, η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Από την 1η Ιουλίου:

▪ Το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει, πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.
▪ Το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή την στιγμή.

Τι θα γίνει με τις εμποροπανηγύρεις

Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξη τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •