Πως να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας που είναι αλλεργικοί στις γάτες


Μπορεί να είστε ιδιοκτήτες γάτας και να αγαπάτε πολύ το κατοικίδιο ζωάκι σας. Όμως ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να προκαλεί αλλεργίες στα κοντινά σας πρόσωπα και να αποφεύγετε να καλείται κόσμο στο σπίτι.

Ίσως χρειαστεί να συναντιέστε με τους αγαπημένους σας φίλους μακριά από το σπίτι σας και αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για του γατόφιλους ανθρώπους.

Θα ήταν υπέροχο εάν όλοι μπορούσαν να μοιραστούν την αγάπη και ώρες παιχνιδιού με την γατούλα σας, αλλά στην πραγματικότητα οι γάτες προκαλούν αλλεργίες σε πολλούς ανθρώπους.

Στο άρθρο αυτό θα μοιραστούμε μαζί σας αποδεδειγμένους τρόπους για να διατηρήσετε τα αλλεργιογόνα της γάτας σας υπό έλεγχο, ώστε όταν έρχονται να σας επισκεφτούν οι αγαπημένοι σας φίλοι να μην φτερνίζονται κάθε πέντε λεπτά.

Πως θα περιορίσετε τα αλλεργιογόνα της γάτας

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προετοιμάσετε το διαμέρισμα σας όταν έχετε γάτα για τους επισκέπτες με αλλεργίες. Θα πρέπει να ενσωματώσετε αυτούς τους τρόπους στην καθημερινή σας ρουτίνα εάν είναι δυνατό καθώς δεν ξέρει ποιος μπορεί να παρουσιάσει ξαφνικά κάποια αλλεργία.

Περιορίστε τις γάτες σας σε συγκεκριμένα δωμάτια. Δεν θα ήταν πρακτικό να θέλετε να απαλλαγείτε από τα αλλεργιογόνα ενώ έχετε μια ομάδα από γάτες που σας ακολουθούν, διασκορπίζοντας έτσι αλλεργιογόνα στον χώρο. Μετακινήστε τε σε ένα σωμάτιο καθ΄ όλη την διάρκεια της επίσκεψης.

Βεβαιωθείτε πως έχουν το κουτί με την άμμο , νερό, φαγητό ακόμα και παιχνίδια στον χώρο όπου βρίσκονται. Οι φιλοξενούμενοι σας μπορεί να αισθανθούν πιο άνετα όταν δεν βλέπουν την γάτα.

Σκουπίστε σχολαστικά. Η πλειονότητα των αλλεργιών από τις γάτες προκαλούνται από μια μικρή γλυκοπρωτείνη που ονομάζεται Fel D1 και βρίσκεται στο σάλιο της γάτας. Το αλλεργιογόνο αυγό μετατρέπεται σε μικροσκοπικές νιφάδες ή στις γνωστές μας γατίσιες τριχόμπαλες και διασκορπίζεται στον χώρο όταν οι γάτες καλλωπίζουν τον εαυτό τους.

Ευτυχώς η σκούπα μπορεί να καθαρίσει πολύ καλά τον χώρο και να απομακρύνει τις τρίχες, άρα και το αλλεργιογόνο. Καθαρίστε το χαλί, κουρτίνες, υφάσματα και τα έπιπλά σας. Μετακινήστε τα πουλόβερ και τα παλτά σας. Εάν έχετε κάποιον καλόγερο μετακινήστε τον προσωρινά σε κάποιο άλλο σωμάτιο. Αυτά τα ρούχα μαζεύουν τρίχες και αλλεργιογόνα που μεταφέρονται στον αέρα.

Ξεσκονίστε τα έπιπλα σας. Ένα απορροφητικό ξεσκονόπανο θα καθαρίσει τέλεια την σκόνη από τα έπιπλα. Ένα απλό ξεσκονόπανο θα μετακινήσει απλά την σκόνη διασκορπίζοντας τα αλλεργιογόνα στον αέρα.
Σφουγγαρίστε τακτικά. Τα δάπεδα και τα πλακάκια που έχουν καθαριστεί πρόσφατα μπορεί να έχουν υπολείμματα και πιτσιλιές από σάλιο ή αλλεργιογόνα. Μια υγρή σφουγγαρίστρα θα απομακρύνει τα πάντα.

Σκουπίστε τις συμπαγείς επιφάνειες. Παρόλο που τα αλλεργιογόνα δε κολλούν σε σκληρές επιφάνειες αλλά ενσωματώνονται σε μαλακές επιφάνειες, μια ποσότητα μπορεί να προσγειωθεί πάνω στα τραπέζια, τους πάγκους ή τις καρέκλες. Ένα γρήγορο πέρασμα με ένα υγρό σφουγγάρι θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα αλλεργιογόνα.

Χρησιμοποιήστε φίλτρο αέρα. Ένα ή περισσότερα φίλτρα θα βοηθήσουν και θα καθαρίσουν τον αέρα. Οι απορροφητήρες μπορούν να αιχμαλωτίσουν έως και το 99% των λεπτών σωματιδίων από τον αέρα. Τα φορητά φίλτρα αέρα μπορούν να τοποθετηθούν στρατηγικά όπου κάθονται οι αλλεργικοί επισκέπτες σας. Θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε φίλτρα σε όλο το σπίτι σας. Ο πιο οικονομικός τρόπος είναι να αντικαταστήσετε τα φίλτρα του απορροφητήρα με ειδικά φίλτρα για καπνό, αλλεργιογόνα και άλλα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα.

Καθαρίστε τους αεραγωγούς σας επαγγελματικά. Εάν το σπίτι σας έχει κεντρικό αέρα και θέρμανση, τότε οι αγωγοί καταλήγουν να συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες σκόνης και αλλεργιογόνων. Ο επαγγελματικός καθαρισμός θα σας απαλλάξει από την σκόνη, την βρωμιά, την μούχλα αλλά και τα αλλεργιογόνα. Τα οφέλη είναι πολλά είτε είστε αλλεργικός είτε όχι.

Για να κάνετε το σπίτι σας φιλικό και χωρίς αλλεργιογόνα πρέπει να προσέξετε το πως θα καθαρίζετε τον χώρο. Τα πανιά καθαρισμού πρέπει να είναι βρεγμένα. Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι λύση. Υπάρχουν πολλά σπρέι και λύσεις που χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη των ακάρεων σκόνης, τα οποία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα. Αυτά τα προϊόντα έχουν δραστικά συστατικά – όπως βενζοϊκό βενζύλιο – που μπορούν να είναι αποτελεσματικά στη διάσπαση της σκόνης και των περιεχομένων του.

Το παραπάνω άρθρο έχει επιμεληθεί η ομάδα του blog για κατοικίδια – Allaboutpets.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •